Kézilabda

2014.09.21. 18:45

Megszakadt a balatonfüredi kézilabdázók remek sorozata

Balatonfüred, Csurgó - Megszakadt a balatonfüredi kézilabdázók remek idény eleji sorozata. A BKSE vasárnap este négy siker után vereséget szenvedett a komoly erőt képviselő Csurgó otthonában az NB I-ben.

Horváth Gábor

Csurgó -BKSE 31:27 (14:8)

Csurgó, 800 néző. V.: Bonifert, Oláh. Csurgó: Mijatovic - GEBHARDT 4, Borsós 2, SZÖLLŐSI SZ. 4, Herbert, PUKOVSZKI 7, Nagy 2. Csere: Pallag (kapus), Gazdag 6 (5), Oláh 1, Pordán, Lele 1, OSTROUSHKO 4, Ratajec, Cavor, Megyeri. Edző: Sótonyi László. Balatonfüredi KSE: Székely - Iváncsik T. 3 (3), Grigoriev, SZÖLLŐSI B. 4 (1), Vilovski 2, Zdolik 3, Németh 3. Csere: Borbély (kapus), Juhász 1, Kis, BÁNHIDI 3, Lelkes, Ligetvári 2, Gábori 3, Faluvégi 2, Győri 1. Edző: Csoknyai István. Kiállítások: 18, illetve 10 perc. Hétméteresek: 5/5, illetve 4/4.

Igazán pikáns párosításra készülődtek a csapatok. A két együttes az előző idényben bronzcsatát vívott, amelyben a balatonfürediek bizonyultak jobbnak annak a Sótonyi Lászlónak a vezetésével, aki nyár óta a Csurgót irányítja. A forduló előtt mindkét együttes veretlenül állt a szezonban.

A fürediek (Ligetvári) elveszítették veretlenségüket (Fotó: Penovác Károly)

A vendégeknél nem szerepelhetett Kovacsics Péter, aki a Csurgó játékosa, kölcsönben játszik Füreden. Kiesése különösen érzékenyen érintette a Balaton-partiakat, hiszen Bóka Bendegúz sérülése miatt a csapat balszélső nélkül maradt. Iváncsik Tamás vállalta a játékot. A 11. percig (4:4) fej-fej mellett haladtak a csapatok, aztán a Csurgó meglépett ellenfelétől, 17. perc: 8:5. A félidő végén már héttel is vezetett a magabiztos, nagy energiával küzdő hazai együttes. A fürediek nem bírták tartani a tempót. Szünet után igyekezett feljebb kapaszkodni a Füred, amely jól kezdte a játékrészt, 34. perc: 15:12. A Csurgó persze észnél volt és nem engedte közelebb a vendégeket, akik végül jó második félidőt produkálva tisztességes vereséget szenvedtek.

Csoknyai István: - Az első félidőben a Csurgó eldöntötte a két pont sorsát. A hazaiak motiváltan, koncentráltan játszottak, ebben az időszakban sem a védekezésünk, sem a támadásunk nem funkcionált. Szünet után volt sanszunk a felzárkózásra. Fájó a vereség, de semmi nincs veszve, megyünk tovább.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!