Kézilabda

2015.01.24. 19:50

Gyermeteg hibákat követett el a Füred

Balatonfüred, Orosháza – Kétgólos vereséget szenvedett az év első mérkőzésén a kézilabda NB I-ben a Balatonfüred KSE, amely szombaton idegenben maradt alul.

Horváth Gábor

Orosházi FKC–BKSE 25:23 (15:14)

Orosháza, 400 néző. V.: Tomecskó-Hunyadi, Unyatinszki. Orosházi FKC: HERJECZKI – Benis 1, MILOVIC 6, BUDAY 4, MAZIC 6, CEMAS 3, Németh 1. Csere: Ivanisevic, Miklós (kapusok), Mezevic 1 (1), Berta, Morva, Varsandán, Benmiloud 1, Pásztor, Tárkányi 2. Edző: Vladan Jordovic. Balatonfüred KSE: SZÉKELY – Iváncsik 4 (2), Grigoriev 4, Szöllősi 7, Bánhidi 3, Ligetvári, KOVACSICS 3. Csere: Komendánt (kapus) Gerdán, Németh B., Juhász, Vilovski 2, Vasvári, Gábori. Edző: Csoknyai István.

Kiállítások: 8, illetve 12 perc. Hetesek: 1/1, ill. 3/2.

Az év első NB I-es bajnoki mérkőzését az Orosháza és a Balatonfüred játszotta egymással. Csak az egyik fél számára volt tétje a találkozónak, hiszen míg az alföldiek a felsőházba kerülésért küzdenek az alapszakaszból hátralévő időszakban, a Füred ugyanezt már bebiztosította magának.

Tartalékos volt a BKSE, de Csoknyai István edző ennél többet vár el
Fotó: Penovác Károly

A BKSE vezetőedzője, Csoknyai István továbbra sem számíthatott a sérülésből lábadozó Zdolik Bence, Bóka Bendegúz, Borbély Ádám hármasra, de a felsoroltak mellé a héten Faluvégi Rudolf, Győri Mátyás, Kis Ákos is feliratkozott a hiányzók listájára.

A Füred jól kezdte a mérkőzést, a 10. percben Iváncsik és Kovacsics góljaival 6:3-ra vezettek a vendégek. Fokozatosan jött föl az Orosháza, amely a 16. percben egyenlített, 8:8. Felváltva vezettek a csapatok, a Füred védekezése nem állt össze.

A második játékrészt ismét a BKSE kezdte jobban, Iváncsik duplájával utolérte az ellenfelet. A 40. percben 19:19-et mutatott az eredményjelző. Sajnos ekkor Buday jó passzaiból, illetve gyors lerohanásokból négygólos előnyt szerzett az Orosháza. Támadásban is sokat hibáztak a vendégek, akik tíz percig nem találtak a kapuba. Az utolsó tíz perc 23:21-gyel kezdődött, öt perccel a vége előtt pedig 25:23 volt az állás. Ezután már nem esett gól. Ekkorra már összeállt a vendégvédelem, viszont támadásban gyermeteg hibákat követtek el a fürediek.

Csoknyai István: – Hat játékosunk hiányzott, de nem ez volt a döntő. A hazaiak sokkal motiváltabban, jobb felfogásban kézilabdáztak. Ez a teljesítmény kevés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!