Kézilabda

2015.03.02. 16:25

Veszprém-Füred: a rangadó pikáns is lehetne, ám a két csapat messze nincs egy súlycsoportban

Balatonfüred, Veszprém - Két ellenféllel is szembe kell néznie kedden a magyar bajnoki címvédő MKB- MVM Veszprémnek: a Balatonfüred alakulata mellett az elmúlt időszak komoly tempója miatt a fáradtságot is le kell küzdenie.

Horváth Gábor

Az MKB -MVM Veszprém férfi kézilabdázói számára feszített a tempó, hiszen az előző két hétben kétnaponta fellépésük volt. Vasárnap a SEHA-Ligában még Varasdon a Zagreb ellen szerepeltek Carlos Ortega tanítványai, kedden pedig már a magyar bajnokságban kell helytállniuk.

- Nehéz időszak ez a számunkra, hiszen rengeteg meccset játszunk. Úgy érzem, az egyik legkomolyabb ellenfelünk a fáradtság - vélekedett Iváncsik Gergő, a veszprémiek válogatott balszélsője.

A címvédő társaság a varasdi vendégszereplést követően pihenőt kapott hétfőre, de Ortega mester mindenkitől azt kérte, 20- 25 perces futást iktasson be a napi programjába.

- A Balatonfüred feltörekvő, fiatal társaság, s természetesen ugyanúgy készülünk ellene, mint bármely más ellenfelünk ellen. A legutóbbi EHF-Kupa-mérkőzésük második félidejét láttam, s akkor kicsit hullámzó teljesítményt nyújtott. Akadtak jó periódusai, ami óvatosságra int bennünket. Természetesen szeretnénk győztesen lehozni ezt a mérkőzést is, és mindenképpen arra törekszünk, hogy senki ne sérüljön meg, hiszen még márciusban sok feladat vár ránk - hangsúlyozta a szélső.

A két csapat tavaly áprilisban találkozott utoljára, Vilovski akkor még a Veszprémet erősítette
Fotó: Penovác Károly

Érdekesség, hogy Iváncsik Gergő a szomszédvári derbin testvérével, Tamással is farkasszemet nézhet. Ez plusz pikantériát adhatna a párharcnak, ugyanakkor meg kell jegyezni, hogy a két együttes jelen pillanatban közel sincs egy súlycsoportban.

- Megyünk tanulni - reagált érdeklődésünkre Csoknyai István. A Balatonfüredi KSE szakvezetője először vezet klubcsapatot a Veszprém ellen, ezzel együtt ősbakonyiként természetesen tökéletesen tisztában van vele, miről is szól majd ez a találkozó. - A cél az, hogy játsszunk egy jó meccset. A Veszprémnek az elmúlt időszakban rengeteg mérkőzése volt, és mi is komoly darálóban vagyunk mostanában. Lendületes játékot várok a csapattól, szeretném, ha sok futással, dinamikus játékkal rukkolnánk elő. Nyugodtan játszhatunk, nincs rajtunk nyomás - fogalmazott Csoknyai István.

Az MKB-MVM Veszprém KC- Balatonfüred KSE mérkőzés 18 órakor kezdődik. A vendégeknél Zdolik Bence még mindig nem bevethető, ám jó hír, hogy a válogatott átlövő a héten valószínűleg elkezdheti az edzéseket.

SEHA-Liga és EHF-kupa a terítéken

Míg a veszprémiek hétvégén ismét a SEHA-Ligában lépnek pályára, szombaton a Vardar Szkopje otthonába lesznek hivatalosak, addig a Balatonfüredi KSE-nek az EHF-kupában lesz jelenése. A fürediek szombaton ahhoz a Melsungenhez látogatnak, amelytől épp az előző hétvégén kaptak ki. A Veszprém Arénában rendezett találkozó 24:30-ra végződött. A D-csoport állása három kör után: 1. Melsungen 6 pont, 2. RK Nexe 3, 3. Eskilstuna 2, 4. Balatonfüredi KSE 1.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!