Kézilabda

2014.09.12. 12:25

Felfokozott várakozás az NB I/B-s bajnokságban

Balatonfüred, Veszprém - Mindkét megyei NB I-es alakulat második csapata, hivatalosan az U23-asok, idegenben kezdik meg szereplésüket az NB I/B-s bajnokságban.

B. Virág Rita

Az MKB-MVM Veszprém II tavaly megnyerte az NB I/B-s pontvadászatot. Nehéz örökség ez, hiszen a név kötelez, ugyanakkor a megfiatalított társasággal nem feltétlen a bajnoki cím megszerzése a célja az újdonsült edzőnek, Pásztor Istvánnak.

- A Tatabánya U23-asai ellen kezdünk. Rögtön egy komoly erőpróba lesz ez, hiszen ellenfelünk csapata fizikálisan rendkívül erős, magas és kitűnő átlövősorral rendelkezik. Jó felmérő ez számunkra, ahol az is kiderül majd, ki az, aki nemcsak erőben, de koncentrációban is képes megállni a helyét éles szituációkban - összegzett a veszprémi szakvezető.

Pásztor István hozzátette, konkrét célkitűzésről nem tud beszélni, de minden meccsen szeretnének nyerni.

Balatonfüreden kissé zaklatottan kezdődik az évad. György László utánpótlás-szakágvezetőnek és edzőnek több probléma is nehezítette a dolgát.

- A héten derült ki, hogy a felnőttcsapatból három játékos is lekerült hozzánk. Vasi, Törteli és a spanyol Juan Linares a továbbiakban velünk készül. Azonban így sem világos még mindig, kire számíthatok szombaton Pécsett, ugyanis a felnőttmeccs Gyöngyösön a miénkkel egy időben van tudtuk meg György Lászlótól. A tréner elmondta még, kapusposzton nagyon számít valamilyen megoldásra, ugyanis jelenleg egy ifjúsági korú és egy 2000-es születésű fiatallal számolhat.

- Úgy vélem, az NB I/B-ben talán nem egy 14 éves kapussal kellene harcba szállnunk, attól függetlenül, hogy a fiatalember roppant tehetséges. A céljainkról nehéz mit mondanom, fejlesztjük a srácokat legjobb tudásunk szerint. Pécsen pedig tisztes helytállásra számítok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!