Kézilabda

2015.03.26. 19:16

Extra játék kellene a fürediektől

Balatonfüred – Fontos mérkőzés előtt áll a Balatonfüredi KSE a kézilabda NB I-ben. A csapatnak kellene a bravúr.

Horváth Gábor

A Tatabánya otthonában lép (18.00) pályára pénteken a Balatonfüredi KSE, amely előző meccsén, kedden alaposan megszorongatta a Pick Szeged alakulatát. A BKSE csupán egy góllal (25:26) maradt alul hazai pályán a Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe jutott Tisza-partiakkal szemben.

– Játszottunk egy nagyon jó meccset. Sajnos a második félidőben épp emberelőnyben hibáztunk, és a szegediek fordítani tudtak, de több remek periódusunk is akadt. Nem tudom, volt-e több a mérkőzésben, talán, ha rutinosabbak vagyunk, szerezhettünk volna pontot – emlékezett vissza Csoknyai István, akinek csapata ezúttal sem esélyesként lép pályára.

A felsőházi rájátszásban a Tatabánya a harmadik helyen áll, Vladan Matic együttese legyőzte a Csurgót és az Orosházát, a Szegedtől és a Veszprémtől kapott ki eddig ebben a szakaszban. A Füred a negyedik a tabellán, egy sikerrel (Orosháza) és három vereséggel (Veszprém, Szeged, Csurgó) rendelkezik.

A pénteki találkozó végkimenetele tehát mindkét csa-pat szempontjából kiemelten fontos.

– Sajnos nincs sok időnk készülni a tatabányai találkozóra, ráadásul Zdolik Bence gyulladt könyöke nem jött rendbe, Bánhidi Bencének pedig a bokája miatt írtak elő két hét pihenőt az orvosok. Ha éremért akarunk harcolni, kell a bravúr. Nem mi vagyunk az esélyesek, azonban természetesen nem adjuk fel a meccset, igyekszünk meglepetést okozni. A keretben jó a hangulat, azzal együtt, hogy tisztában vagyunk vele, kemény munka vár ránk. A bravúrhoz három-négy embernek kellene extrát játszania – fogalmazott a balatonfürediek vezetőedzője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!