Kézilabda

2009.06.05. 02:28

Erős együttesre lehet számítani

Veszprém - A vezetőség maradéktalanul elégedett az együttes idei teljesítményével, a jövővel kapcsolatban pedig bizakodó - tudtuk meg dr. Magyarády Pétertől, az MKB Veszprém KC gazdasági és operatív elnökétől.

Horváth Gábor

- Teljes mértékben elégedett vagyok az eredményekkel és a teljesítménnyel. Annak ellenére, hogy csak nagyon kevésen múlt a Bajnokok Ligája legjobb négy csapata közé jutás - nyilatkozta lapunknak dr. Magyarády Péter. A megyeszékhely férfi kézilabda-együttesének gazdasági és operatív elnöke kiemelte: nagyon fontosnak tartja, hogy a gárda játékereje növekedett a szezonban, a társaság megtanult idegenben és kiélezett szituációkban nyerni, valamint morális tartásban is nagyot lépett előre.

A nemrég véget ért idény persze nemcsak pozitívumokat hozott, a februári történtek az emberi tragédia mellett komoly anyagi veszteséget is okoztak az egyesületnek, amelynek a többletkiadások a becslések szerint körülbelül 45-50 millió forintot jelentettek. Ide kapcsolódik az a bizonyos százmilliós állami támogatás, amelyet végül nem kapott meg a klub. 

- Februárban az Országgyűlés sport- és turisztikai bizottságától kaptunk egy részvétnyilvánító levelet, amelyben tájékoztatást kértek a helyzetünkről. Akkor még borotvaélen táncoltunk, és ők felajánlották a segítségüket, nekünk eszünk ágában sem volt ilyesmit kérni. Ebben az ügyben nem vagyok elégedett az egyesület kommunikációjával, hiszen úgy tűnt, mintha keresni akarnánk a tragédián (az illetékes miniszter döntése értelmében a klub végül nem kapta meg a bizottság által korábban egyhangúlag megszavazatott pénzügyi támogatást - a szerk.). Az MKB banktól viszont márciusban kértünk és első szóra kaptunk segítséget, nagyon sokat köszönhetünk a főszponzorunknak - mondta dr. Magyarády Péter.

Az elnök hozzáfűzte, a jövő évi játékoskeret kialakításában jól haladnak, és minden jel arra mutat, hogy a következő szezonban egy még erősebb Veszprémre kell számítaniuk az ellenfeleknek.

Ami a konkrétumokat illeti: már biztos, hogy Ilyés Ferenc két esztendő után távozik - az átlövő új klubja a német Lemgo lesz - a csapattól, Fazekas Nándor pedig visszatér egykori sikerei színhelyére. A válogatott hálóőr Dejan Periccsel alkot majd párost, a csapatkapitányt a bajnoki elődöntőben és fináléban (kiválóan) helyettesítő Liszkai Szilveszter valószínűleg kölcsönben folytatja.

Balátlövő pozícióba Carlos Perez mellé a bosnyák Mirsad Terzicet igazolta a Veszprém, a tavasszal Duna-újvárosban szereplő Marko Bagaricra így ismét kölcsönjáték várhat. Valószínűleg távozik Putics Barna is, a helyi nevelésű kézilabdázó nem fér bele Mocsai Lajos elképzeléseibe, ezért őt kölcsön- vagy eladja az együttes. A szimpatizánsok legnagyobb erősítésként Marko Vujin megtartását emlegetik, a szerb mesterlövész korábban már aláírt a német Gummersbachhoz, de a játékos végül mégis a maradás mellett döntött. A klub annak fejében vállalta ezt, hogy a játékoskeretet jövőre tizenhat fősre csökkenti, így a visszavásárlás nem jelent teljesíthetetlen anyagi terhet.

A most véget ért idényben Vujin mellett/mögött szereplő Zarko Markovicot a Cimos Koper szerb légiósa, Milan Mirkovic válthatja. Beálló-ban egyelőre Uros Vilovski helye biztos, mellette a horvát Renato Sulic vagy a szerb Gojko Vuckovic játszhat majd. Ha Gál Gyulára megfelelő ajánlatot kap a klub, akkor eladja a válogatott játékost - erősítette meg az elnök, aki megjegyezte: a legnagyobb kérdőjel jelenleg Zar-ko Sesum jövője, az egyesület szeretné megtartani az irányítót, aki többet játszana. Ha a tehetséges játékos esetleg nem tölti ki a 2011-ig tartó szerződését, akkor Császár Gábort igazolhatja a helyére a Veszprém.

A csapat jelenlegi szélsői maradnak, és a következő idényben is a Jevgenyij Lusnyikov-Ivan Lapcevic páros alkotja majd a védelem tengelyét, az orosz légiós nemrég sikeres térdműtéten esett át, a szerb játékos pedig egy évvel ismét meghosszabbította szerződését. A rehabilitációjában remekül haladó Ivan Pesic viszont valószínűleg nem marad az MKB kapusa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!