Kézilabda

2015.02.28. 07:59

Bundesliga-henger alá feküdt a Füred

Veszprém – Nem volt kérdés, a Balatonfüredi KSE csak a tisztes eredményért küzdött a német Melsungen ellen EHF-kupa csoportmeccsen. A vendégek nagy tempót diktáltak. Élőben tudósítottunk a Veszprém Arénából. Képekkel, nyilatkozatokkal.

Horváth Gábor

BKSE-Melsungen
24:30 (9:16)

Veszprém Aréna, 1300 néző. V.: Boricic, Markovic (szerbek). Balatonfüredi KSE: Székely - Iváncsik 3, Vilovski 2, Bánhidi 1, Gerdán, LIGETVÁRI 6, Bóka. Csere: Grigoriev 3, Szöllősi, Győri 2, Faluvégi 2, Gábori 1, Kovacsics 2, Juhász 2. Edző: Csoknyai István. MT Melsungen: Appelgren - SELLIN 5, M. Müller, FAHLGREN 2, Danner 3, RNIC 4, Allendorf 3 (1). Csere: Sandström (kapus), Vuckovic, P. Müller 2, MARIC 8, Schröder 1, Boomhouwer 1, Hildebrand 1. Edző: Michael Roth.
Hétméteresek: 2/0, ill. 2/1.
Kiállítások: 2, ill. 2 perc.

A német MT Melsungen talán mára több is, mint egy Bundesliga-középcsapat. A német bajnokság jelenlegi hetedikje olyan erőt képvisel, amellyel olykor a legnagyobbakat is megszorongatja, vagy akár meg is csípi. A BL-címvédő Flensburggal például december végén döntetlent játszott a közvetlen élvonal mögé igyekvő közép-németországi alakulat.

Ami a balatonfüredieket illeti, a többfrontos harc és a sérülések alaposan megnehezítik a csapat dolgát idén. A fiatal keret képes a nagy zakóra, ugyanakkor, ha felszívja magát, szinte bárkivel fel tudja venni a versenyt.

Ahogyan vártuk, túl forró hangulat nem lesz ma az arénában. A nyitányon lett volna, hiszen másfél ezren látogattak ki, de ugye a BKSE csúnyán kikapott a horvát Nexe csapatától. Ma körülbelül 800-1000 néző várható.
A bevonuláskor mindkét tábor igen lelkesen köszönti övéit, igen, vannak német szurkolók is, körülbelül egy tucatnyian, két dobbal felszerelkezve.
Úgy tűnik, többen jöttek a vártnál, a kezdésre kb. 1300-an gyűltek össze a lelátókon.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés, Rnic a felső, Ligetvári az alsó sarokba helyezett, 1:1.

5. perc: A németek két gyors góllal növelték előnyüket, 1:3.

6. perc: Sellin talált be egy kontra után, 1:4.

8. perc: Grigoriev szépít. Székely véd kétszer is, de egyszer eladja a labdát, egyszer pedig a vendégekhez pattan. Pech, 2:5.

10. perc: Négyre nő a németek előnye, majd a frissen beállt Győri szépít, 3:6.

14. perc: A Melsungen jól védekezik, majd rendre megveri a mér rendezetlen füredi védelmet, 4:9.

16. perc: Most a hazaiakon a sor, Iváncsik szerez két szép gólt, 6:9.

18. perc: A németek gyorsan válaszolnak, Csoknyai 7:11-nél időt kér.

22. perc: Iváncsik elhibázza a hetest, Allendorf góljára Faluvégi válaszol, majd Rnic bombáz a hálóba, 8:13.

26. perc: Hét a különbség, Allendorf nem hibázta el a büntetőt, 8:15.

29. perc: Bánhidi harcolt ki hetes, de Győri próbálkozását védte Appelgren.

A félidőre is maradt a hét gól a két csapat között. Egyelőre nem sok esélye van a Fürednek, a németek jól védekeznek és gyorsan, pontosan támadnak.

33. perc: Gyengén kezdte a második félidőt a BKSE, Maric duplázott, később Ligetvári szépített, 10:18.

36. perc: A fürediek igyekeznek gyorsítani támadásaikon, ami sikerül is, ám a védekezés még mindig nem az igazi, 13:19.

39. perc: A kapusbravúrok hiányoztak a hazaiaknál. Eddig. Székely két ziccert is kivédett egymás után, 14:20.

42. perc: Ötre csökkent a hátrány, de a németek tudtak váltani, 15:22.

45. perc: Ligetvári nagyon összekapta magát a második félidőre, öt gólnál jár, igaz ez csak a kozmetikázásra elég, 17:24.

48. perc: A Melsungen maximálisan kezében tartja a mérkőzés irányítását, a hazaiaknak ettől a kicsit a kedve is kezd elmenni, 17:26.

52. perc: A BKSE azért küzd, hogy ne legyen tíz a különbség, ezért egyelőre Ligetvári tesz a legtöbbet, 18:27.

55. perc: Juhász szerez szép gólt, 20:28.

Fotók: Zwicker Tamás

57. perc: Vilovski gólja után Székely véd, indítását Kovacsics helyezi a hálóba, 22:28.

60. perc: Jól hajrázott a Füred, míg a vendégek kissé kiengedtek a végére. Maric persze a hajrára sem csüggedt, a horvát beálló épp hetest harcolt ki, amit Székely megfogott. 24:30 a vége.

Csoknyai István: - Gratulálok ellenfelünknek. Látszott a két csapat közötti óriási különbség, saját bőrünkön éreztük a Bundesliga dinamikáját, tempóját. A beállót nem tudtuk semlegesíteni, az első félidőben eldőlt a meccs. A második játékrészben jobbak voltunk, egy-két fiatal játékos teljesítménye dicsérhető.

Székely Márton: - Megilletődöttséggel kezdtük a meccset, ez a rutintalanságnak tudható be. Talán némi tapasztatszerzés követően ez megváltozik és úgy tudunk kezdeni, hogy kell.

Michael Roth: - Nagyon elégedettek vagyunk az eredménnyel. Tanultunk a bajnoki vereségből, az első félidőben nagyon koncentráltak voltunk védekezésben és támadásban egyaránt, ez volt az alapja a mai győzelemnek. Készültünk a találkozóra, tudtuk, hogy a fürediek képesek a jó teljesítményre.

Nenad Vuckovic: - Kemény meccsre készültünk, tudtuk, hogy a Fürednek ez az utolsó esélye, hogy továbbjussunk a csoportból. Sportszerű találkozó volt, örülünk a sikernek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!