Kézilabda

2014.11.29. 09:27

Továbbjutott a Füred! - Élő szöveges tudósítás

Nagy hátrányt dolgozott le és jutott be az EHF-kupa csoportkörébe a a balatonfüredi kézilabdacsapat. A BKSE kemény meccset vívott az osztrák Alpla HC Hard ellen, Székely és Szöllősi remekelt, a vendégek hiába hisztiztek és színészkedtek. Élőben tudósítottunk. Nyilatkozatokkal.

Horváth Gábor

BKSE-Alpla HC Hard

26:18 (12:8)

Balatonfüred, 600 néző. V.: Skruzny, Kavulic (csehek). Balatonfüredi KSE: SZÉKELY - IVÁNCSIK 4, Grigoriev, SZÖLLŐSI 10 (1), BÁNHIDI 1, FALUVÉGI 5, Kovacsics Csere: GERDÁN, LIGETVÁRI 1, Juhász 2, Győri 3 (1), Gábori, Kis, Németh. Edző: Csoknyai István. Alpla HC Hard: DOKNIC - Knauth 1, Markez 1, Zeiner 4, Kozina 3, Dicker, Weber. Csere: SCHLINGER 6, Wüstner 1, Herburger 1, Zivkovic 1, Jochum. Edző: Markus Burger.
Kiállítások: 14, ill. 10 perc.
Hétméteresek: 8/2, ill. 0/0.

Piros lap: Markez a 60. percben.

Az első meccsen idegenben ötgólos (31:26) hátrányba kerülő balatonfürediek komoly problémákkal küzdenek a csoportkörbe kerülésért zajló párharc visszavágója előtt.

A meghatározó játékosok jelentős része kisebb, vagy nagyobb sérüléssel küzd, s közülük Zdolik Bence biztosan nem léphet pályára.

A válogatott átlövő, aki Ausztriában tíz gólig jutott, sípcsontproblémája miatt esett ki a játékból. Mellette Uros Vilovski sem lesz bevethető, a múlt héten piros lapot összeszedő beállós elég súlyos büntetést, hárommeccses eltiltást kapott. A rutinos játékost az első meccs hajrájában állították ki törlesztését.

Jó hír viszont, hogy a derekát fájlaló kapus, Székely Márton tudja vállalni a szereplést. Az osztrák bajnok egyáltalán nem gyenge ellenfél, ezt már a párharc előtt is tudták a fürediek. Bravúrra van szükség a továbbjutáshoz.

15:39: Megérkeztünk a sportcsarnokba. Szállingóznak a szurkolók, akik elég pozitívak. De nemcsak a drukkerek tekintenek optimistán az összecsapás elé. Csoknyai István edző mosolyogva annyit mondott: a nehézségek ellenére bizakodunk.

15:44: A füredieknek Zdolik Bence és Uros Vilovski hiányát kell megoldaniuk. A sípcsontsérülést szenvedett Zdolik a legfrissebb hírek szerint hónapokra kidőlt a sorból. A fiatalok közül Győri Mátyás és Vasvári Ádám került a keretbe.

15:49: Bevonultak a csapatok. Az osztrákok jókedvűnek tűnnek, a fürediek nagyon koncentráltnak látszanak.

15:54: Alakul a hangulat. Kezdődhet a meccs, amely akár komoly izgalmakat is hozhat. Csoportkörre fel!

1. perc: Grigoriev az első támadásnál a kapufát találta el, a másik oldalon Székely védett.

3. perc: Grigoriev nagyon elszánt, a kiharcolt hetest azonban Iváncsik Tamás a kapufára dobta. Még nincs gól.

5. perc: Szöllősi elégelte meg a gólnélküliséget, szépen lőtt a felsőbe, Weber egyenlített, 1:1. Faluvégi talált be, majd Markez egalizált.

10. perc: Faluvégi gólja után Szöllősi kapott két percet, Zubjuk másodedző majd leesik a padról, annyira mérges. Azt mutatja, hogy az osztrák tépte Szöllősi mezét. Közben Székely védett nagyot. Faluvégi pedig bombagólt lőtt, 4:2.

12. perc: Székely kiváló formában, újabb nagy védés. A hazaiak védekezése és támadása sem hibátlan, de a BKSE nagyon motivált.

14. perc: Ligetvári beállós pozícióból szerzett gólt, Schlinger szépített, de emberhátrányba kerültek az osztrákok. Újabb vendég két perc, de Győri hetese is a kapufán landolt.

16. perc: Nagy esélyt szalasztott el a Füred, nem sikerült kettős emberelőnyben betalálni, 5:3.

19. perc: Szöllősi szerezte a hatodik hazai találatot, a másik oldalon Schlinger rutinja viszi előre a csapatot, 6:4-nél a vendégek időt kértek.

22. perc: Szöllősi duplájával háromra nőtt a különbség, 8:5.

23. perc: Szöllősi a harmadik hetes próbázó, s neki végre sikerül értékesíteni a büntetőt, 9:6.

25. perc: Négy góllal vezet a Füred, Győri Mátyás tört be szépen, 10:6.

28. perc: Szöllősi önkívületi állapotban, a jó értelemben, gyönyörű találat a jobbátlövő pozícióból. Székely újabb remek védése után megint Szöllősi villant, 12:7.

30. perc: Doknic két hatalmas védést mutatott be, Kozina szépített. 40 másodperccel a vége előtt Csoknyai időt kért. Nem sikerült azonban betalálni, a visszafutásnál ráadásul Ligetvárit kiszórták két percre. Két osztrák is hosszabb időt töltött a földön, kemények a füredi védők, de ebben azért nem kis színészet is volt. Kisebb dulakodást tört ki a pályán, Kis Ákost is kiállították. Hármas emberhátrányban fejezte be a félidőt a BKSE. Hihetetlen utolsó perc volt. 12:8 az állás.

31. perc: Elkezdődött a második félidő. A fürediek három, majd négy mezőnyjátékossal igyekeztek kivédekezni az osztrák támadásokat. Nem sikerült, 12:10.

A félidő második fele abszolút a hazaiaké volt. Doknic kapus azonban az osztrákok szempontjából épp jókor nyúlt bele a labdába és a meccsbe. A vendégek színészkednek, panaszkodnak, a bírók pedig osztogatják a két perceket. Nem lesz ennek jó vége, ha nem nyugodnak meg a fürediek.

34. perc: Iváncsik Tamás talált a hálóba kétszer, a kettő között pedig Szöllősi, 15:11.

37. perc: A vendégek kapusa egymás után két hetest is megfogott (Szöllősiét és Gáboriét), nem szabadna felpörgetni az amúgy is kiváló hálóőrt. Kis Ákos lökésért újabb két percet kapott.

39. perc: Remek védekezés után Iváncsik futott el és lőtt a hálóba, 16:11.

40. perc: Zárkóztak az osztrákok, 16:13.

43. perc: Székely tornászta ki lábbal a sarok elől a labdát, Szöllősi pedig büntetett, 17:13. Székely véd megint, kiváló formában a kapus.

44. perc: Csoknyai időkérése után az osztrákok elcserélték magukat, két perc, itt az újabb esély. Szöllősi tizedik góljával 18:13.

47. perc: Most jól védekezik a Füred, Szöllősi külön őrzőt kap, Faluvégi bevágja, 19:13.

48. perc: Ott a huszadik! Székely védése után Iváncsik Tamás helyezett remekül, 20:13. Időt kért az Alpla.

51. perc: Hihetetlen, a negyedik hazai hetes is kimaradt, Szöllősi próbálkozását védte Doknic. Wüstner szépít, 20:15.

53. perc: Faluvégi robogott végig a pályán, Győri pedig végre értékesített egy hetest, 22:15.

55. perc: Önkívületben a Füred. Székely védése után Győri remek csellel tör be, majd Juhászt nem tudják megállítani, 24:16. A hazai játékosokat úgy kell visszarángatni a kispadra.

56. perc: Székelynek nem lehet gólt lőni. Bánhidi bombáz, 25:16. Megvan a meccs, megvan a továbbjutás!

59. perc: A közönség állva tombol, fantasztikus a hangulat. az osztrákok már csak becsületből mennek előre, 26:17.

60. perc: Gerdán megkapta harmadik kétpercesét, a másik oldalon Markez lerántásért egyből piros lapot kapott. Szép volt fiúk - zúgja a közönség, nagy az öröm a pályán is. Székely 26 (!) védéssel zárta a meccset.

Csoknyai István: - Küzdeni tudásban maximálisan felülmúltuk ellenfelünket. A védekezésünk és a kapusteljesítményünk extra volt. támadásban sajnos sokat hibáztunk, a hetesekkel pedig egyszerűen el vagyunk átkozva, de ezzel együtt is sikerült kivívni a továbbjutást.

Thomas Huemer: - Sajnos nem voltunk képesek azt nyújtani, amit valójában tudunk. Gratulálok a füredieknek. Remek csapatuk van, ezt mintha mi az első meccs után elfelejtettük volna.

Szöllősi Balázs: - Igazi csapatként játszottunk és ez meghozta gyümölcsét. Tudtuk, hogy extrák kell nyújtani, mert az öt gól az sok. Szerencsére jól védekeztünk, Marci pedig szenzációs volt a kapuban. Boldog vagyok, hogy sikerült továbbjutnunk.

Bánhidi Bence: - Nehéz meccsre számítottunk és ez be is jött. Nem játszottunk hiba nélkül, de nagyon felszívtuk magunkat és hatalmas küzdelemmel sikerült győznünk. A védekezésünk remekül összeállt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!