Kézilabda

2015.03.26. 17:54

SEHA-Liga: a védekezés a siker kulcsa

Veszprém - Már az elődöntőben megismétlődik a SEHA-Liga tavalyi döntője, a Meshkov Brest most visszavághat a Vardar Szkopjénak. A másik ágon pedig a Veszprém a Zagreb testén keresztül juthat be a fináléba.

B. Virág Rita

A SEHA-Liga Final Four első elődöntőjét pénteken 17.45 órától a fehérorosz Meshkov Brest és a macedón Vardar Szkopje vívja. A találkozó egyik érdekessége, hogy éppen ez a két alakulat vívta a tavalyi kiírás fináléját, s akkor a Szkopje örülhetett.

Zlejko Babic, a Brest szakvezetője elmondta, igyekezzen kellőképp felkészülni taktikailag. Érdekes mérkőzésre számít, s bár nagyon tiszteli a macedón gárdát és edzőjét Raul Gonzalezt, ettől függetlenül megpróbálnak nyerni. Nos, az idén egyszer ez már sikerült a Brestnek, hiszen hazai pályán 30:22-re verte a Vardart. A visszavágón pedig csak 28:25-re kapott ki, így az egymás elleni összevetésben jobban áll.

Raul Gonzalez, a macedón tréner elismerte, az alapszakaszban már két nehéz mérkőzést vívtak a Meshkov Bresttel.

- Csakis maximális odafigyeléssel vívhatjuk ki a döntőbe jutást pénteken. A Brest jó erőkből áll, kitűnően védekezik és összességében gyorsan, pontosan kézilabdázik. Szeretnénk az aranyért játszani - hangsúlyozta a Vardar Szkopje spanyol edző.

Pénteken végre a házigazda Veszprém is pályára lép, s igazi rangadón szerepel, hiszen a Bajnokok Ligájában ugyancsak negyeddöntős PPD Zagrebbel méri össze erejét.

Veselin Vujovic, a vendégek mestere arról beszélt, az egyik célja az idei szezonban az volt, hogy lássa, mire képesek tanítványai. Lépésről, lépésre haladtak, így jutottak el a BL-ben a legjobb nyolc közé, illetve a SEHA-Ligában a négy közé.

- Hiszünk egymásban és hiszünk abban, hogy bárkit képesek vagyunk legyőzni. Ezzel a hozzáállással vágunk neki a Veszprém, majd később a Barcelona elleni összecsapásnak is a BL-ben. Fiatal csapatom nyomás nélkül kézilabdázhat. Az idén már több olyan rangadót játszottunk, ahol nem mi voltunk az esélyesek, mégis nyertünk. Azt nem tudom, mi lesz holnap, de ha együtt tudjuk tartani a csapatot akkor később sok együttesnek lehet félnivalója a Zagrebtől - magyarázta Vujovic.

Carlos Ortega, a Veszprém kiváló trénere nem hagyta magát provokálni, annyit mondott, tisztában van vele, hogy a Zagreb remek formában van, s nehéz mérkőzésre van kilátás.

- Itthon vagyunk, s saját közönségünk előtt szeretnénk megmutatni valódi erőnket, s hogy mire vagyunk képesek - húzta alá Ortega mester.

Gulyás Péter, a Veszprém szélsője szerint két nagyon kemény védelem csap majd össze, s reményei szerint ők jönnek ki a csatából győztesen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!