Kézilabda

2014.10.23. 16:55

A nemzetközi kupa után újra bajnoki

Az újonc Balmazújváros együttese lesz a Balatonfüredi KSE csapatának a vendége pénte este a férfi kézilabda NB I soron következő játéknapján.

B. Virág Rita

Csoknyai István legénysége sikerrel vette az első akadályt az EHF-kupában, az orosz Astrahanyt búcsúztatták egy bravúros idegenbeli sikerrel.

- Nem vagyok maradéktalanul elégedett a kupaszerepléssel, hiszen hazai közönségünk előtt pocsékul játszottunk. Aztán háromezer kilométerrel odébb már minden flottul ment, a fiatalok jól teljesítettek és kivívták a továbbjutást - értékelt Csoknyai István, a BKSE szakvezetője.

A héten elkészült a harmadik forduló sorsolása is, eszerint az osztrák bajnokkal, az Alpla HC Harddal mérhetik össze erejüket a balatoniak a csoportkörbe jutásért.

- Senki ne higgye, hogy az osztrákokat könnyű lesz kiejteni. Igaz, hogy kaphattunk volna erősebb riválist is, akár BL-szintűt is, ám akkor sem szabad lebecsülni szomszédainkat - hangsúlyozta Csoknyai edző.

Ma már a bajnokságban kell helytállni a füredi társaságnak a Balmazújvárossal szemben.

Csoknyai István elmondta, úgy véli, csapata jó formában van, egy-két kisebb sérülést leszámítva mindenki jól van. Óriási motivációval dolgoztak a fiúk a héten, a siker nagyon feldobta őket.

- Hazai pályán a Balmazújváros ellen mindenképpen szeretnénk begyűjteni a két pontot. A céljaink, vagyis a felsőházi rájátszás érdekében az ilyen meccseken nem hullajthatunk pontokat fogalmazott a mester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!