Kézilabda

2014.04.15. 10:05

Veszprémi siker a kézilabda NB I/B-ben

Megyei körkép - A férfi kézilabda NB I/B-ben a listavezető veszprémiek rangadót nyertek, s hasonlóan értékes pontokat gyűjtöttek a várpalotaiak is. Kellemetlen, de pontot vesztett a Füred Vecsésen, míg az Ajka elvesztette a kiesési derbit.

Napló sport

VBSK _Szentendre

29:28 (15:14)

Várpalota, 300 néző. V.: Horváth, Simó. Várpalotai Bányász SK: Szász - Mazák 3, Bella 3, PUTICS 12, Szabó P., Horváth B., TOLNAI 4. Csere: Ubornyák (kapus), Venczel 3, GALAMBOS 4, Vesztergom, Falkner, Németh F., Gáspár. Megbízott edző: Szedlák Tamás.

Kiállítások: 14, ill. 10 perc.

Hétméteresek: 2/2, ill. 6/6.

A mérkőzés elején három góllal meglépett a Bányász, de a Duna-parti vendégek idejében kapcsoltak és előbb kiegyenlítettek, majd a vezetést is átvették (7:8). A Várpalota ezt nem hagyta annyiban és sorozatban négyet vágott (11:8), de hiába hízott négyre is a különbség a félidő végére a Szentendre visszajött a meccsbe. A szünet után a játékrész közepéig fej-fej mellett haladtak a csapatok, a hajrában aztán ismét a VBSK akarata érvényesült, s bár a vendégek mindent megtettek a felzárkózásért, a végére egy gól megmaradt.

Alba Regia _KK Ajka

29:21 (14:14)

Székesfehérvár, 140 néző. V.: Bócz, Wiedemann. Le Belier KK Ajka: HORVÁTH - Majdanics 1, Schmidt, BAJNÓCZI 10 (3), ERŐSS 4, Rozmán 2, Márkus 1. Csere: Körli, Völgyesi (kapusok), Földesi 1, Sipos 1, Tarlósi, Paár 1, Meiczinger. Edző: Huszti Géza.

Kiállítások: 10, ill. 8 perc.

Hétméteresek: 1/1, ill. 5/3.

A kiesési rangadón az Ajka kezdett jobban (4:6), de a hazaiak rendezték a soraikat és átvették a vezetést (11:9). A vendégek Horváth védéseinek köszönhetően azonban a 40. percre egalizáltak. Sajnos ezután teljesen leblokkoltak az ajkaiak és az Alba pillanatok alatt tetemes különbségre tett szert (27:20), ezzel el is dőlt a két pont sorsa.

Vecsés _BKSE II

21:21 (9:9)

Vecsés, 100 néző. V.: Száva, Szegedi. Balatonfüredi KSE II: Komendánt Lestál 3, Németh B. 2, Törteli 2, Kemény 3, Pordán 1, Bujtár 6. Csere: Győri 3, Gerdán, Vasvári, Éliás, Csóka 1. Edző: György László.

Kiállítások: 10, ill. 8 perc.

Hétméteresek: 5/5, ill. 2/2.

Az első félidő kiegyenlített játékot és nagyon kevés gólt hozott. A térfélcserét követően azonban a Füred igyekezett ráerőltetni akaratát a hazaiakra és ez a gyenge védekezés ellenére sikerült is, hiszen négy gólos előnyt szerzett a 48. percre. Ezt követően azonban megtorpantak a Balaton-partiak, sorozatban maradtak ki a ziccereik és a végén a belelkesült hazaiak egy pontot megmentettek.

A zöld mezes veszprémi fiatalok rangadót nyertek és vezetik az NB I/B-s kézilabdázók tabelláját (Fotó: Penovác Károly)

MKB MVM II _Tata

28:23 (12:12)

Veszprém, 300 néző. V.: Tomecskó-Hunyadi, Unyatinszki. MKB MVM Veszprém II: Kisék M. - Kisék B., LIGETVÁRI 5, GULÁS 4, Priczel, PÁSZTOR 3, BUJDOSÓ 2. Csere: BORBÉLY (kapus), SZEITL 3, Horvácki, Zakics, KANCEL 4, Pócz-Nagy, Bonyhádi, HORVÁTH D. 2, FEKETE 5. Edző: Csoknyai István.

Kiállítások: 4, ill. 10 perc.

Hétméteresek: 5/4, ill. 3/3.

Nagyon idegesen kezdett a Veszprém, s a Tata ezt kihasználva 7:3-ra meglépett. Nehezen találta a ritmust a fiatal házigazda, de a játékrész végére nagy nehezen kiegyenlített. A szünet után minden szinten feljavult a bakonyiak játéka és fokozatosan elhúzott. A vendégeknek négy fordulóval a bajnoki zárás előtt ez volt az utolsó esélyük arra, hogy befogják a listavezetőt, ám a Veszprém nem hagyott esélyt riválisának és magabiztosan őrzi első helyét a tabellán.

 

A fiatal veszprémieknek elég két meccs

A fiatal veszprémiek jelenleg 40 ponttal vezetik a táblázatot, így a hátralévő négy fordulóban elég két mérkőzést megnyerniük a bajnoki címhez. A sorsolásuk is elég kedvező, hiszen a kiesés szélére sodródott Ajkát látják vendégül, majd a Dabast, aztán Százhalombattára látogatnak, végül a SZESE Győr II ellen fejezik be hazai környezetben a pontvadászatot. Papíron valamennyi rivális ellen győzelmi reményekkel léphetnek pályára Csoknyai tanítványai.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!