Kézilabda

2014.10.18. 15:09

3000 kilométernyire játszanak

Balatonfüred – Az orosz Dinamo Asztrahán vendége lesz vasárnap a Balatonfüredi KSE a kézilabda EHF-kupában. A magyar csapatnak kétgólos hátrányt kell ledolgoznia.

Horváth Gábor

A Balatonfüredi KSE az előző szezonban bravúrosan szerepelt az NB I-ben, ahol bronzérmesként végzett. Ennek a teljesítménynek a jutalma a nemzetközi szereplés, bár a jelenlegi vetélytársat tekintve ezt pillanatnyilag nehéz jutalomnak felfogni.

A BKSE a második körben csatlakozott az EHF-kupa küzdelemsorozatához, azt már korábban lehetett tudni, hogy Csoknyai István együttesének a Dinamo Asztrahán és a Haukar párharcának a győztese lesz az ellenfele. Oroszország, vagy Izland? Egyik sem egy túl költségkímélő út, ráadásul mindkettő igen erős vetélytárs. Nos, végül előbbi lett a nyertes, és az orosz alakulat az első meccsen meg is mutatta erejét.

A Fürednek (fekete-sárgában középen Vilovski) kétgólos hátrányt kell idegenben ledolgoznia (Fotó: Stiger Ádám)

A Dinamo – ahogyan Csoknyai István fogalmazott – nem mutatott semmi extrát, csak, amit tud. Dinamikus, gyors kézilabdát, erőteljes védekezéssel. Azt viszont jól, az úgynevezett orosz iskolát remekül „mondta fel” az Asztrahán, amely két góllal (23:21) nyerni tudott a Balaton-partján.

A vezetőedző hangsúlyozta, fiainak elsősorban támadásban kell javulniuk. Ha ez sikerül, ledolgozhatják a hátrányt és kivívhatják a továbbjutást. Az orosz csapat nem képvisel nagyobb erőt, mint a fiatal füredi alakulat. Utóbbinak ráadásul plusz motivációt adhat, hogy a keretből heten is bekerültek a magyar válogatott új szövetségi kapitányának, Talant Dusebajevnek a bő Eb-selejtezős keretébe. Zdolik Bence, Bánhidi Bence, Szöllősi Balázs, Gerdán Tibor, Székely Márton, Faluvégi Rudolf és Kovacsics Péter egyaránt sokat tehet azért, hogy a BKSE győztesen jöjjön ki a párharcból.

A fürediek pénteken hajnalban keltek útra és Moszkva érintésével érkeztek meg Asztrahánba. A több mint félmilliós nagyváros csaknem 3000 kilométerre fekszik Balatonfüredtől a Volga folyó Kaszpi-tengeri deltájában. Csoknyai István edző szombaton délután vezényelt edzést fiainak, ma délelőtt pedig egy kisebb taktikai tréning van a programban. A mérkőzés magyar idő szerint 16 órakor kezdődik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!