Kézilabda

2016.03.07. 11:39

NB I/B: fiataloké a két pont

Megyei körkép - Három Veszprém megyei csapat is győzelemmel hagyta el a pályát a hétvégén a férfi kézilabda NB I/B-ben.

B. Virág Rita

MKB U23-VBSK

41:36 (22:16)

Veszprém, 200 néző. V.: Bíró, Kiss. MKB Veszprém U23: Blázsovics - Molnár B. 5, Kreisz 6, Füzi 2, Szeitl 4, Varjú 10, Pócz Nagy 3. Csere: Gödör, Nagy B. (kapus), Dávid, Zana 6, Kristóf 4, Dainese 1. Edző: Éles József. Várpalotai Bányász SK: Nyári - Galambos 6, Soha 6, Szabó P. 4 (2), Polgár 4, Németh 7, Leszkován 1. Csere: Ubornyák (kapus), Mecseki 2, Puskás, Póczai, Ribi, Daruság, Tarlósi 6. Edző: Cseh Ferenc.

Kiállítások: 4, ill. 4 perc.

Hétméteresek: 5/3, ill. 3/2.

A veszprémi fiatalok titkon a két pont megszerzésében reménykedtek az eddig még nyeretlen Várpalota ellen. Óriási iramban kezdődött a találkozó, és a tempó a percek múlásával sem fogyott. Egyik csapat sem törődött sokat védekezéssel, emiatt aztán potyogtak a gólok. A gólpárbajból a hazaiak jöttek ki jobban, akik könnyű lerohanássokkal és ziccerekkel már az első félidőre tetemes előnyre tettek szert. A szünet után az MKB U23 jól tartotta a különbséget és végül meggyőző sikert ért el a mezőny legsikertelenebb tagja ellen.

BKSE U23-Százhalombatta

23:22 (12:9)

Balatonfüred, 200 néző. V.: Altmár, Horváth. Balatonfüredi KSE U23: KISS A. - Déber, Pordán 3, NÉMETH B. 5 (2), Szöllősi 2, VASVÁRI 2, Lestál 4. Csere: Andó (kapus), Horváth L., MÁTHÉ 2, Vágner, Vajda, Szilágyi, Kátai 1, TÖRTELI 4. Edző: Kárpáti Krisztián.

Kiállítások: 12, ill. 8 perc.

Hétméteresek: 2/2, ill. 4/4.

Egy időben a BKSE három korosztályos csapatára is bajnoki ütközet várt, így az edzőknek már a találkozók előtt nem volt könnyű dolga, kialakítani a kereteket.

A BKSE villámrajtot vett, az első negyedóra végén már 7:2-re vezetett. Kiss biztos kézzel őrizte a kaput, a védelem is összeállt, így gyors gólokat lőtt a füredi társaság. A Batta védelme is egyre inkább magára talált, s felállt fal ellen már nehezen találta a réseket a BKSE, de a félidő végén még így is három góllal vezetett.

Szünet után egyre inkább fáradt a balatoni együttes, a Százhalombatta pedig kiegyenlített (54. perc: 20:20). Gyilkos végjátékban végül Máthé Dominik 60. perces góljával sikerült a füredieknek otthon tartania a pontokat.

Két csapatunk is az élmezőnyben

Ahogy arról beszámoltunk, a negyedik megyei NB I/B-s gárda, a Veszprémi KSE vasárnap délelőtt magabiztos győzelmet aratott a Veszprém Arénában a Vecsés ellen (32:17). Zsigmond György tanítványai ezzel másodikak a tabellán 27 ponttal. Az élen a Budakalász áll 30 ponttal. A Balatonfüredi KSE U23 a hatodik 20 ponttal, az MKB U23 pedig a tizenegyedik 12 ponttal. A VBSK utolsó, pont nélkül.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!