Kézilabda

2015.04.07. 11:04

Húsvét kézilabdával: kilenc ország, harminc csapata vett részt a tornán

Balatonfüred - Mindegyik döntőben szerepelt magyar csapat a hagyományos kézilabdás utánpótlás tornán, a Balaton Kupán, ráadásul kettőben megyei érdekeltségű alakulatot is találtunk.

B. Virág Rita

Három korosztály számára hirdették meg a nemzetközi utánpótlás tornát, a Balaton Kupát. Az idei már a 25. volt a sorban, s most kilenc országból, összesen harminc kézilabda csapat harcolt a minél jobb helyezésekért.

Alsóörsön és Balatonfüreden csatároztak az együttesek, a döntőket pedig a füredi Balaton Szabadidő Központban bonyolították le.

A legfiatalabbaknál, a 2000/01-ben születetteknél a Balatonfüred a bronzért harcolhatott, de sajnos 23:10-re kikapott a Zágrábtól. A döntőben a PLER Budapest 20:19-re verte a Celjét.

A fehér szerelésben játszó veszprémiek 23:14-re nyerték a döntőt a Balatonfüredi KSE ellen
Fotó: Penovác Károly

A 16-17 éveseknél A Veszprém II nagy meccsen maradt alul a Celjével szemben a bronzért (20:24). A fináléba a Veszprém első számú alakulata került be, ahol sajnos a Zágráb 22:16 arányban jobbnak bizonyult.

A legidősebbeknél a Csurgóé lett a bronz - a Bratislavát verte 19:17-re. A döntőben pedig a Veszprém 23:14-re győzte le a Balatonfüredi KSE-t.

A tornán a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) kérésére hazánk legjobb ifjú játékvezetői közreműködtek, összesen tíz bíró páros. A sípmesterek elméleti képzésen is részt vettek, a mérkőzéseken rutint, tapasztalatot gyűjthettek és megmutathatták, miért őket tartják a jövő nemzedékének. A Balaton Kupán minden mérkőzés rendben zajlott le, egyetlen óvás sem történt, így megállapíthatjuk, a tíz bírópáros kifejezetten jól teljesített.

A finálék végeztével tartották meg az ünnepélyes díjátadót, ahol több különdíj is gazdára talált. A veszprémiek közül az 1996/97-es kategóriában Füzi Dániel érdemelte ki a legjobb mezőnyjátékosnak járó elismerést, míg a füredi Kiss Arnold ugyanebben a korosztályban lett a legjobb kapus.

A 25. Balaton Kupa különdíjasai

A 200/01-es kategóriában a legjobb mezőnyjátékosnak a PLER Budapest kézilabdását Hutvágner Mártont választotta meg a zsűri. Itt a legjobb kapus Erik Stamic (Celje) lett. Az 1998/99-eseknél a játékosok közül Eljub Alagicot (Celje) jutalmazták meg, míg a hálóőrök közül a Zágráb játékosát, Ivan Panjant választották ki.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!