Kézilabda

2015.01.10. 19:50

Tízgólos különbség a lengyelek javára

Oviedo, Veszprém - Második mérkőzését is elbukta a spanyol városban zajló felkészülési tornán a magyar férfi kézilabda-válogatott. Talant Dujshebajev szövetségi kapitány tanítványai ezúttal a lengyelektől szenvedek vereséget (25:35).

B. Virág Rita

Magyarország -Lengyelország

25:35 (13:14)

Oviedo. Vezette: Serradilla, Llorente (spanyolok). Magyarország: Mikler, Székely, Pallag (kapusok), Ancsin, Balogh 3, Bodó 4, Császár 4, Gerdán, Harsányi 4 (2), Ilyés 1, Iváncsik G., Lékai 3, Nagy K. 1, Nagy L. 1, Schuch 2, Szöllősi B., Szöllősi Sz. 2, Varsandán, Zubai. Szövetségi kapitány: Talant Dujshebajev.

Lengyelország: Szmal, Wichary, Wyszomirski (kapusok), Bielecki 6, Chrapkowski 6, Dascek 1, Grabarczyk 2, B. Jurecki 4 (2), M. Jurecki 3, Jurkiewicz, Krajewski 4, Lijewski 3, Maslowski, Orzechowski 2, Rojewski 1, Syprzak, Szyba, Wisniewski 1. Szövetségi kapitány: Michael Biegler.

Kiállítások: 6, ill. 8 perc.

Hétméteresek: 3/2, ill. 3/2.

Iváncsik kimaradt hetesével indult az oviedói tornán a magyar alakulat második összecsapása. A túloldalon viszont Lijewski átlövésből volt eredményes, így a lengyelek szereztek vezetést (0:1). Balogh egalizált, s ettől kezdve már csak a lengyeleknél volt az előny. A 10. percben 3:6-ot mutatott az eredményjelző, és Császár góljainak köszönhetően maradt is ez a különbség a félidő derekáig. A lengyelek gyors és pontos támadásokkal már öttel is vezettek (6:11), de lendületbe jött a magyar társaság és Székely jó védései, valamint eredményes támadások után újra belátható távolságba került a Dujshebajev-legénység (9:11). A félidő végére azért minimális előnyt szerzett a lengyel gárda (13:14).

A spanyolországi felkészülési tornán mindkét meccsét elvesztette a magyar férfi kézilabda-válogatott (a labdával Nagy László)
Fotó: MTI archív

A térfélcserét követően hiába kezdett a nemzeti csapat emberelőnyben, nem tudott élni a lehetőséggel. Sőt, ezután megint négyre hízott a különbség. Ilyés remek találata aztán lendületet adott a társaknak, és Mikler hetesvédése után Balogh gólja után ismét szoros volt az állás (21:22). Ekkor azonban megtorpantak Nagyék: a lengyelek Chrapkowski vezérletével és könnyű gólokkal elhúztak. Az időkérés sem segített a mieinken, a nagy tempót diktáló vébérésztvevő rivális pedig könnyed sikert aratott.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!