Kézilabda

2014.08.06. 11:25

Átalakul a várpalotai csapat

Várpalota - A meghatározó játékosok távozásával, vagy kiesésével új csapatot kénytelen építeni Kaló Sándor, a Várpalotai Bányász SK NB I/B-s férfi kézilabda együttes szakvezetője.

B. Virág Rita

Korábban ugyan még a hírek arról szóltak, hogy Kaló Sándor átadja helyét és visszavonul, a klub vezetőinek kérésére azonban még egy évig elvállalta a VBSK kézilabdásainak irányítását.

- Nehéz, de roppant érdekes, kihívásokkal teli szezon elé nézünk - kezdte a tapasztalt tréner. - Több meghatározó játékos elhagyott bennünket. Putics Bence térdét megoperálták, így az őszi szezonban szinte biztosan nem tud majd pályára lépni. Gólerős átlövőnk kiesése nagy érvágás, ahogy Venczel Attila és Bella Viktor távozása is.

Kaló Sándor elmondta még, előbbi Székesfehérvárra, utóbbi Győrbe igazolt.

Putics Bence (feketében) kiválása nagy érvágás a Várpalotának (Fotó: Stieger Ádám)

 

Az érkezők listáján egyelőre egyetlen név szerepel: Devecseri Ádám egy éves kitérő után tér vissza Várpalotára.

- Az évad nagy pozitívuma, hogy több, tehetséges fiatallal dolgozhatunk együtt, akiket szeretnénk mielőbb beépteni a felnőtt csapatba. A célkitűzésről éppen ezért nagyon nehéz beszélni, hiszen a sok ifjonc miatt még olykor hektikus, hullámzó lehet a társaság teljesítménye. Természetesen nem ijedünk meg a kihívásoktól, izgalommal várjuk a feladatokat. Sok munka vár ránk.

A Várpalota pénteken az MKB-MVM junior alakulatával játszik felkészülési mérkőzést 18 órakor, jövő héten pedig a hagyományos Cell kupán is részt vesznek. A szeptember közepén kezdődő bajnokságig pedig ezeken kívül még néhány tesztmeccs is belefér a programba.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!