Kézilabda

2014.04.29. 10:05

Veszprém II: csak egy lépés az arany

Megyei körkép - Vasárnap a Dabas ellen megszerezheti a kézilabda NB I/B nyugati csoportjának bajnoki címét a MKB- MVM II, amely az előző körben az Ajkát győzte le. A BKSE II ikszelt, a VBSK kikapott.

B. Virág Rita

BKSE_ Szentendre

27:27 (14:10)

Balatonfüred, 150 néző. V.: Herczeg, Südi. Balatonfüredi KSE II: Komendánt - BUJTÁR 5, Németh 2, Csóka 2, Kemény 3, Törteli 3, BÓKA 7 (1). Csere: Kurán (kapus), Kerekes 1, Nemes, GYŐRI 4. Edző: György László.

Kiállítások: 8, ill. 10 perc.

Hétméteresek: 2/1, ill. 2/2.

A Balatonfüred meggyőzően kezdett (5:2), azonban a Szentendrét nem lehetett leszakítani. Ugyan a játékrész végére ötre növelte a különbséget a házigazda, de a felvonás zárszava a vendégeké lett, így csökkent a különbség. A folytatásban is szívósan tapadt a Duna-parti együttes, sőt egy tizenegy perces balatoni gólcsend után már ott volt az előny (23:25). A Füred kétségbeesetten kapaszkodott és Győri zsinórban szerzett három góljának köszönhetően legalább az egyik pontot megmentette a vendéglátó.

MKB-MVM II _KK Ajka

36:28 (18:11)

Veszprém, 150 néző. V.: Ács, Tóbiás. MKB-MVM Veszprém II: KISÉK M. Kisék B. 1, Ligetvári 3, Gulás 1, PRICZEL 7, Pásztor 2, Gyene 2. Csere: BORBÉLY (kapus), SZEITL 3, Horvácki 2, Vizes 3, Zakics, KANCEL 4, PÓCZ-NAGY 6, Bonyhádi 1, Fekete 1. Edző: Csoknyai István. Le Belier KK Ajka: Horváth - Schmidt 4, Márkus 2, Bajnóczi 3 (3), ERŐSS 2, FÖLDESI 4, Huszti. Csere: KÖRLI, Völgyesi (kapusok), Fábián, Sipos 1, Tarlósi 1, PAÁR 9 (1), Majdanics 1. Edző: Huszti Géza.

Kiállítások: 8, illetve 10 perc. Hétméteresek: 5/4, illetve 4/4.

A bajnoki címre hajtó veszprémiek indiszponáltan, idegesen kezdtek, ezért aztán a kiesés ellen menekülő ajkaiakat nem sikerült leszakítani (7:7). A bakonyiak aztán megrázták magukat és egy könnyed 4:0-ás sorozattal megnyugtató előnyt szereztek a szünetre. A vendégek hibáit kihasználva gyorsan növelte a különbséget a Csoknyai-legénység és a biztos sikert aratott gyengébb produkcióval is. Vasárnap a Dabas ellen megszerezheti a bajnoki címet a MKB-MVM II.

Tatai AC _VBSK

32:30 (19:15)

Tata, 150 néző. V.: Heim, Jolántai. Várpalotai Bányász SK: Szász - TOLNAI 4, Horváth B., MAZÁK 5, BELLA 4, Szabó P., Vesztergom. Csere: Lakatos, Ubornyák P. (kapusok), PUTICS 8m Venczel 3, GALAMBOS 6, Gáspár, Ubornyák D., Németh F. Edző: Szedlák Tamás. Kiállítások: 10, illetve 12 perc.

Hétméteresek: 3/1, illetve 2/1.

A Tata szerzett vezetést, ám a Palota nem hagyta magát leszakítani. Sajnos a félidő utolsó perceit elkapkodták a vendégek, így négyre hízott a hazaiak előnye. Fordulás után sikerült felzárkózni és rendre egy-két gól volt a differencia. Az utolsó tíz percben a Tata ritmust váltott (26:22), ám a Bányász remek szériával egalizált, sőt 28:29-re fordított. A házigazda aztán kihasználta a VBSK hibáit, újra fordított és ha nehezen is, de behúzta a győzelmet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!