Kézilabda

2012.10.12. 05:35

EHF-kupa: lesz, ami lesz

Balatonfüred - Mondhatni vakon kel útra a Balatonfüredi KSE férfi kézilabda együttese az EHF-kupa második fordulójában, ugyanis a tópartiaknak nem sikerült videót szerezni az újvidéki riválisról. Ettől függetlenül a Vojvodina ellen nem lehetetlen a továbbjutás.

Munkatársunktól

A Balatonfüred szerdán még Szegeden lépett pályára, ahol felemás félidőket követően 38:25-ös vereséget szenvedett.

- Kissé csalódott vagyok, mert nem csak akkor kell tudni jól játszani, amikor már az ellenfél tízzel is vezet - kezdte Sótonyi László, a balatoniak kiváló szakvezetője. - A legfontosabb tanulság számunkra, hogy egyelőre nincs olyan játékosunk, aki szoros állásnál a hátára venné a gárdát és átlendítené a holtponton. Ezen mindenképpen változtatni szeretnék. Szerencsére az élet nem áll meg és szombaton újra bizonyíthat a társaság.

A nemzetközi kupa második fordulójában a szerb Vojvodina szombaton 18 órától látja vendégül a Balatonfüredet. A vendégeknél továbbra is maródi Kis Ákos és Tombor Csaba, de a fiatal Szöllősi Balázs keze sem jött még rendbe.

- Nem sokat tudunk riválisunkról, hiszen nem kaptunk róluk anyagot. Sajnos hiába igyekeztünk, nem sikerült videót szereznünk. Azonban megpróbáltunk felkészülni a szerb kézilabda sajátosságaira. Eszerint technikailag és fizikálisan is jól felkészített játékosokra számítunk, akik agresszíven védekeznek majd. A Vojvodina honlapja szerint jobbára fiatalok alkotják a keretét, akik eddig hibátlanok a bajnokságban.

Az EHF-kupa második fordulójában összesen 34 alakulat verseng a továbbjutásért. A következő körben a továbbjutókhoz újabb tizenöt csapat csatlakozik, így ismét 32 fős lesz a mezőny. Innen az újabb oda-visszavágós csaták után a legjobb tizenhat már csoportokban folytatja a küzdelem sorozatot.





Ismét Szeged felé veszik az irányt

A fürediek a szerdai szegedi fellépés után újra a Tisza-parti város felé veszik az irányt. Péntek reggel kelnek útra busszal Pásztorék, majd Szegeden megpihennek egy ebéd erejéig. Innen további 135 kilométeres utazás vár a csapatra a szerbiai Újvidékig. A párharc visszavágóját jövő szombaton bonyolítják majd le a Balaton Szabadidő Központban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!