Hírek

2017.07.27. 14:40

Két házba is villám csapott Veszprém megyében

A szerda délutáni zivatar közben két ház tetőszerkezete is kigyulladt. Mindkét tüzet villámcsapás idézte elő.

Káptalanfán egy garázs tetőszerkezetébe csapott villám, aminek következtében az épület teljes terjedelmében égett. A lángok részben érintették a vele egybeépített körülbelül nyolcvan négyzetméter alapterületű családi ház tetőszerkezetét is.  A tűzhöz az ajkai hivatásos és a sümegi önkormányzati tűzoltók vonultak, akik közös erővel, több oldalról támadva, négy vízsugárral oltották el a lángokat, majd elvégezték az épületek átszellőztetését és átvizsgálását. Az eset során senki sem sérült meg.

Szintén villámcsapás következtében gyulladt ki egy körülbelül hetven négyzetméter alapterületű családi ház tetőszerkezete szerda késő délután a balatonfűzfői Irinyi János utcában. A tűzhöz a balatonfűzfői, a pétfürdői és a veszprémi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik a beavatkozás során négy vízsugárral oltották el a lángokat, majd elvégezték az épület átszellőztetését és átvizsgálását. A tűz idején az épületben senki sem tartózkodott, a káresettel összefüggésben személyi sérülés nem történt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!