Hírek

2017.05.02. 13:36

Queen’s Land: zeneszeretet és életérzés

Négy ambiciózus fiatal, akik szeretnek zenélni, és fel vannak készülve a zeneiparra. Arra kíváncsiak, amit ők csinálnak és szeretnek, arra vevő-e a közönség.

Piltman-Horváth Barbara

Három nagyon tehetséges és izgatott fiatalemberrel ültem le beszélgetni. A létszám nem elírás, Máté, a dobos, a fővárosban dolgozik, így igazoltan hiányzott a találkáról. Az elején mindenki zavarban volt, de ahogy a zenére terelődött a téma, elfeledkeztek önmagukról és teljesen megnyíltak.

A Queen’s Land zenekar közel négy éve működik a jelenlegi felállásban, de már korábban is zenéltek együtt a srácok. Kiss Dániel énekes, Kéri Kolos basszusgitáros, Birincsik Albert szólógitáros és Kolonics Máté dobos alkotja a kvartettet. – Eleinte feldolgozásokat játszottunk, de ma már csak saját számokat adunk elő – mondta Albert. – Célunk impulzív energiákkal és pozitív atmoszférával a hallgatók számára pozitív sugallatot generálni. Zeneélményt adni, feltölteni a közönséget, átadni a Queen’s Land életérzést, bármikor is hallgassanak bennünket.

A Queen's Land zenekar tagjai (balról-jobbra): Birincsik Albert, Kéri Kolos, Kolonics Máté és Kiss Dániel
Fotó: Bödör Mónika

A zenekar indie rock, pop-rock, soul rock, modern music műfajban alkot. Jelenleg első lemezükön dolgoznak, négy számot már fel is vettek. – Már majdnem két lemezre való anyagunk van, a közeljövőben szeretnénk megjelentetni az elsőt és megmutatni a közönségnek – tért rá a tervekre Dani és bemutatta zeneipari gondolkodásmódjukat. - Addig is koncertezünk. Arra vagyunk kíváncsiak, hogy amit mi csinálunk, szereti-e a közönség. Szerencsére rengeteg lehetőséget kapunk, amiket együtt élhetünk át velük. Tudatosan készülünk arra, hogy olyan produkciót hozzunk létre, ami megállja a helyét a legnagyobb zenei fesztiválokon is.

Az Élő-Zene Tehetségkutatón az volt a céljuk, hogy szakmai visszajelzést kapjanak. – Tudtuk jól, nem olyan rendezvény lesz, ahol ötszáz ember fog tapsolni a zenekarnak. Nem azt mondjuk, hogy az ő véleményük nem számít, de szerettük volna megmérettetni magunkat és a szakmai zsűri meglátásait hálával fogadtuk – mondta Dani. A versenyen be is gyűjtötték az első helyet, ezzel pedig fellépési lehetőséget kaptak és az országos döntőn is részt vehetnek.

– Megindult a zenekarban egy bizsergés, zsizsegés a tehetségkutató óta – fejtette ki Albert. – Olyan motivációt kaptunk ott, ami új lendületet adott a csapatnak. Nyugaton népszerű a stílus, amit játszunk, de Magyarországon még nem annyira elterjedt. Szeretnénk átadni azt az életérzést, életszeretet a zenénken keresztül, ami bennünk van. A korrekt, építő jellegű kritika, a szakmai visszajelzés a zsűri részéről megerősített minket, hogy jó az, amit csinálunk. Várjuk a budapesti fellépést, de nem leszünk csalódottak, ha ott nem nyerünk. A zsűri visszacsatolása már elég volt ahhoz, hogy lássuk, van értelme annak, amit csinálunk.

A próbákról és a dalok születéséről elmondták, hogy nem mindig könnyű összeegyeztetni az elfoglaltságaikat, amikor sikerül, nagyon hatékonyan tudnak dolgozni. – Van, hogy egy ilyen gyakorlás során három-négy számot is összerakunk – mondta Dani. – Arra nincs bevált receptünk, hogy hogyan készítünk el egy dalt. Általában először a zene van meg, az megadja a ritmust, amire aztán már jön a dalszöveg – vette át a szót Kolos. – De olyan is előfordult, hogy előbb a szöveg volt meg és arra írtuk a dallamot.

A húszas, harmincas éveiben járó fiatalemberek egyelőre másodállásban űzik a zenélést, de vannak, akik a munkájuk során is a hangszerek bűvöletében járnak. – Máté, a dobosunk, stílusosan egy budapesti hangszerboltban dolgozik, ahol főként dobfelszerelésekre és ütős hangszerekre szakosodtak, Kolos pedig zenetanárként neveli a fiatalabb generációkat. Dani üzletvezető, én pedig egy digitális marketingügynökség tulajdonosa vagyok – sorolta a hivatalos foglalkozásokat Albert.

Annyira dőlt belőlük a szó, mint mindenkiből, aki arról beszél, amit szeret csinálni, hogy a nevükre csak a végén tértünk rá. – Hogy miért Queen’s Land? Egyrészt, mert valahogy így utalunk a veszprémi kötődésre, de a sok ötlet közül ez hangzott a legjobban – egyeztek meg a válaszban, de Kolos azért mosolyogva hozzátette, az ausztrál Queenslandhez semmi köze az együttesnek.

A srácokat hallgathatod a YouTube-on és a SoundCloudon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!