Hírek

2017.06.13. 18:15

Vonzza az írás - Aranytoll a zirci Blum Boglárkának

ZIRC - A III: Béla gimnázium diákja, Blum Boglárka kapta lapcsoportunk Aranytoll elismerését Ami több, mint sport című cikkéért.

Napló információ

Lapcsoportunk Sajtó és Tanulás (SÉTA) programjának tavaszi kurzusában a zirci gimnázium diákjai több alkalommal is szerepeltek. Az általuk írt tudósítások és a fényképeik sorra megjelentek a lapban. Sőt, az intézmény diákjai immár negyedik alkalommal érdemelték ki az Aranytoll-díjat. Ez is azt bizonyítja, amit az igazgató, Balázsné Györek Zsuzsanna is mondott lapunknak, hogy a gimnázium nemcsak a képzőművészeti képzésre fordít nagy hangsúlyt, hanem az irodalmi értékek átadására is. A diákok aktívan részt vesznek az író-olvasó találkozókon, sok esetben a vendégeket is meglep-ve érdeklődésükkel. A Zircen tanuló felsőörsi Blum Boglárka ebben a félévben írt először a SÉTA oldalakra. Érdekli az újságírás, még azt sem tartja kizártnak, hogy ezt a pályát válassza idővel. Az Aranytollat kiérdemlő cikke április 13-án jelent meg a Naplóban, de azt követően is írt még Bogi lapunkba.

Folytatás az 1. oldalról.Blum Boglárka  tervezi, hogy a későbbiekben ugyancsak tudósít az iskolai eseményekről, vagy megírja saját véleményét, érzéseit. A fényképezés ugyancsak közel áll hozzá, saját mobiltelefonjával és fényképezőgépével egyaránt megörökíti az általa arra érdemesnek talált látványt. Szeret olvasni, de kevésbé könyvet és újságot, inkább az interneten informálódik. Azt mondja, példaképei vannak, a család minden tagja szívesen olvas, sok kötetük van otthon. A gimnáziumban az irodalom mellett a grafikai megoldások érdeklik. A zirci diákok SÉTA csoportját Müller Anikó külső tudósítónk irányítja a SÉTA program indulása óta. A gimnázium négy éve kapcsolódott be a programba, a lelkes diákok tanítás után jönnek össze rendszeresen, hogy bepillantást nyerjenek az újságírás, fotózás rejtelmeibe. Anikó heti egy alkalommal kötetlen formában, élményszerűen tartja a foglalkozásokat, nem rest veszprémi szerkesztőségi és nyomdalátogatásra is elvinni az érdeklődő tanulókat, akik ezeket a kiruccanásokat nagyon élvezik. Többször előfordult, hogy írásaik nyomtatását követhették figyelemmel a nyomdában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!