Hírek

2011.02.25. 18:15

Vonzza a figyelmet - Schmitt Pál köztársasági elnök a pápai repülőtéren

Pápa - Sok érdekes információhoz jutottam a nap során, és remélem, jelenlétemmel felhívtam a figyelmet ennek a megyének minden örömére, bánatára, gondjára vagy távlatos terveire - ezekkel a szavakkal búcsúzott Schmitt Pál köztársasági elnök csütörtökön késő este a pápai bázisrepülőtéren a sajtó munkatársaitól.

Nagy Imre

Ezt megelőzően a polgármesteri hivatalban tartott rövid megbeszélésen dr. Áldozó Tamás alpolgármester tájékoztatta a folyamatban lévő és a tervezett fejlesztésekről, majd Schmitt Pál a bázisrepülőtérre látogatott. A katonás fogadtatást követően itt két jelentést hallgatott meg: Domonkos Miklós ezredes, a repülőtér parancsnoka és Fredrik Hedén ezredes, a nehéz légiszállító-ezred (HAW) parancsnokhelyettese tájékoztatták a repülőtér, illetve a nemzetközi ezred munkájáról.

A köztársasági elnök megismerkedett a nemzetközi munkában részt vevő magyar katonákkal is, majd a toronyban megtekintette egy C-17-es szállító repülőgép éjszakai kiképzési repülését. Megismerkedett a bázist kiszolgáló technikai eszközökkel is, végül a NATO-hangárban egy kutató helikopter mellett tájékoztatta a sajtót a megyében szerzett tapasztalatairól. A hangárban Domonkos Miklós parancsnok és Fredrik Hedén HAW-parancsnokhelyettes ajándékot adott át Schmitt Pálnak. A Magyar Köztársaság elnökét pápai látogatására dr. Simicskó István államtitkár, dr. Kovács Zoltán kormánybiztos, dr. Benkő Tibor vezérezredes, a honvéd vezérkar főnöke, Kovács József vezérőrnagy, összhaderőnemi parancsnok, Szegő László ezredes, honvédelmi főosztályvezető, Visi Tibor ezredes, parancsnoki irodavezető és Szarvas László, a NAMA vezérigazgató-helyettese is elkísérte.

A Magyar Köztársaság elnöke a nap folyamán járt Devecserben, találkozott a megye és a megyeszékhely vezetőivel, előadást tartott a Pannon Egyetemen, meglátogatta a Petőfi Színházat és a zirci apátságot, részt vett a megye idegenforgalmáról tartott konferencián, a napot Pápán fejezte be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!