Hírek

2017.08.10. 15:50

Vonatok a szabadidőközpontban

Balatonfüred – Közel háromszáz méter sínpár, több száz vasúti kocsi, a hazai és nemzetközi vasútvonalak különlegességei és hagyományőrző emlékei elevenednek meg a balatonfüredi nemzetközi vasútmodell kiállításon.

Balogh Ákos

A veszprémi Baross Gábor Vasútmodellező és Vasútbarát Klub évről évre építi fel Balatonfüreden a Balaton Szabadidő és Konferencia Központban az általuk és több külföldi vasútmodellező klub keze munkájával készült, 1:87-es méretarányú kicsinyített, modulokból álló vasúthálózatot, gyerekek és felnőttek legnagyobb örömére.

Minden évben ellátogat a vasútmodell kiállításra Fehér Zita gyermekivel, Annával és Péterrel, hogy megcsodálják a miniatűr világot, egyrészt mert szívesen töltik itt idejüket, másrészt mert Peti kedvencei a vonatok.

Nem mindenki van ezzel így, Letenyei István a veszprémi vasútmodellezők oszlopos tagja, érdeklődésünkre elmondta, egyre többen fordulnak el a hagyományos vasútmodellezéstől, a digitális korszak vívmányai sokak érdeklődését vonják el, pedig a valódi modellezés nyújtotta élményt, a kézzel készített épületek, tereptárgyak, vasúti kocsik adják meg igazán, ez az, amit a kiállításukon is szeretnének átadni a látogatóknak.

Évről évre újítjuk meg a bemutatott terepasztalok tartalmát, igyekszünk változatosan bemutatni az általunk készített, valósághű és valós vasútvonalak tereptárgyait, állomásait, köztük olyanokat is melyek már csak egy-egy fotóarchívumban találhatók meg. – fogalmazott Letenyei István.

A magyar, osztrák és román modellezők által összeállított hatalmas terepasztal egészen augusztus 13-áig tekinthető meg a szabadidőközpontban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!