Hírek

2017.05.11. 13:39

Vizes kampány - Az ivóvizet népszerűsítették a héten az ovikban

AJKA, PÁPA - Nagyon élvezik óvodásaink a vízfogyasztást népszerűsítő programokat, és azt is fontosnak tartjuk, hogy tudásukat, élményeiket megosszák családtagjaikkal - mondta Jagaditsné Bajczi Erika óvodapedagógus.

Penk Tímea

Az ajkai Hétszínvirág óvoda pedagógusa arról számolt be, hogy nyolc évvel ezelőtt indult a Happy hét kampány. A város óvodái évek óta részt vesznek az országos rendezvényen, amelynek szervezői az idén a legkisebbeknek is külön programajánlatokat állítottak össze. Most is minden ajkai óvoda részt vett a kampányban.

- A foglalkozásokba beépítjük az egészségnevelést, ezen belül is a vízfogyasztást népszerűsítő programokat, a korcsoport adottságainak megfelelően - ismertette Jagaditsné Bajczi Erika.

A rajzos, verses, dalos foglalkozásokon kívül létrehoztak egy vízbárt, ahol társaikat kínálják a vízizsaruk vagy víziőrök. A testnevelés foglalkozáson kiváló eszköznek bizonyult a vízzel töltött palack, a fiúk szívesen mérik össze erejüket abban, hogy ki tudja tovább megtartani a flakont.

Az óvodapedagógusok vízivásra ösztönző társasjátékokat, memóriajátékokat is letöltöttek az internetről, de saját ötleteiket is megvalósították. A gyerekek kedvük szerint díszíthették saját poharaikat is. Mivel a mindennapjaik része a számítógép, megnézték az országos kampányban összeállított képeket, megbeszélték a víz és a cukros italok egészségre gyakorolt hatásait, mint például az elhízás vagy a fogak romlása.

- A kampány célja, hogy egészséges életmódra neveljük a gyerekeket, és tudásukat hazavigyék, hiszen a felnőttek adják nekik az innivalót. A szülők szemléletét is egy kicsit formáljuk a héten, a zöld faliújságon tájékoztató anyagokat helyeztünk el - ismertette Jagaditsné Bajczi Erika, aki hasznosnak tartja a Happy hét kampányt, bár szerinte célszerűbb lenne a Víz világnapja köré szervezni.

A Pápai Városi Óvodák Csókai Tagóvodája ugyancsak csatlakozott a Happy héthez, a vízfogyasztást népszerűsítő iskolai és óvodai kampányhoz. Tunnerné Buzás Évától, a tagóvoda vezetőjétől megtudtuk, zöld intézményükkel évek óta szívesen vesznek részt ebben az akcióban egy-egy egész napos program keretében. Idén ez alkalomból sikerült beszerezniük egy vízadagoló automatát is, ennek segítségével ösztönözve vízfogyasztásra a gyermekeket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!