Hírek

2014.08.23. 16:23

Elázott Veszprém megye: elöntött pincék, kidőlt házfal, több járásban riasztás (frissítve)

Bőven adott feladatot a tűzoltóknak a szombaton lehullott nagy mennyiségű eső.

Kovács Erika

11:44 - Árvíz miatt útlezárás Veszprém megyében

A Gerence patak áradása miatt lezártak egy útszakaszt Veszprém megyében vasárnap - tájékoztatott a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság.

A 8305-ös számú út 8-as és 9-es kilométer szelvénye között 2014. augusztus 24-én 11 órakor rendeltek el teljes zárást, mivel a Pápa és Vaszar közötti útszakasz egy része a Gerence patak áradása miatt víz alá került. Az arra közlekedők kerülni a 83-as számú főúton tudnak Takácsin keresztül.

Vasárnap, 08:43 - Megszűntek a vízátfolyások Béb térségében

Visszatérően ellenőrzi a rendőrség a Veszprém megyében vízátfolyással érintett útszakaszokat. Az esőzés miatt 2014. augusztus 23-án Béb és Ugod között, Béb Pápa felőli oldalán, valamint Nagygyimót és Csót között keletkezett nagyobb kiterjedésű vízátfolyás. Az augusztus 23.-ról 24.-re virradó éjszaka a vízátfolyással érintett útszakaszokon a rendőrség és a polgárőrség végzett forgalomlassítást, figyelmeztette az autósokat a balesetveszélyes útszakasz fokozott óvatossággal történő megközelítésére. Az utakat nem kellett lezárni. A vízátfolyások augusztus 24-én, a hajnali órákban megszűntek. Az említett útszakaszokat a rendőrség visszatérően ellenőrzi.

21:18 - Vízátfolyások Nagygyimót és Csót között

Rendőrök és polgárőrök lassítják a forgalmat két újabb vízátfolyás miatt a Veszprém megyei Csót és Nagygyimót között - tájékoztatott a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság. Kettő, egyenként 50 méter hosszú és mintegy 25 centiméter mély vízátfolyásra figyelmeztetnek a rendőrök Csót és Nagygyimót között. A sebesség csökkentése mellett a vízátfolyásokon egyelőre autóval biztonsággal át lehet haladni.

20:40 - Kidőlt egy házfal Bében

Kidőlt egy ház fala Bében a rengeteg csapadék miatt, információnk szerint, ahol már hat házat veszélyeztet az áradat. Megtelt a településen levő tó is, ami összegyűjti a lezúduló csapadékot. Tűzoltók, és az egész falu segít a bajba jutottaknak.

Megtudtuk, hogy a településen attól tartanak, hogy néhány óra múlva  a Bakonyból újabb jelentős mennyiségű csapadék árasztja el a falut, és akkor még több ház kerülhet veszélybe.

20:05 - Homokzsákokkal védik a házakat

Bében és Adásztevelen négy lakóépületet homokzsákokkal építettek körbe a tűzoltók a házak lakói és a helyiek segítségével, mert a házakat a közeli szántóföldről lezúduló víz veszélyezteti - közölte Csépányi-Barczi Petra, a megyei katasztrófavédelem szóvivője.

Elmondta még: szombaton este 19 óra 39 perckor Veszprém megyében több járásra, a tapolcaira, a devecserire, az ajkaira, a sümegire, a füredire és almádira elsőfokú, azaz citromsárga riasztást adott ki az  Országos Meteorológiai Szolgálat. Eszerint ezeken a helyeken nagy mennyiségű esőre, záporra, zivatarra lehet számítani, és akár harminc milliméter csapadék is hullhat rövid idő alatt.

18:20 - Szombaton eddig hat alkalommal hívták őket, hogy szivattyúzzák ki a házak pincéiből és udvaraiból a nagy mennyiségű vizet, Zircen, Kenesén, Pápán, Ugodon és Bében - közölte Csépányi-Barczi Petra, a megyei katasztrófavédelem szóvivője.

Balatonkenesén elakadt egy autóbusz a Tompa Mihály utcában. A balatonfűzfői tűzoltók vonórúd segítségével kivontatták az úttestre.

Zircen egy épület pincéjében körülbelül 30 centiméter magasan állt a víz, amit a zirci önkormányzati tűzoltók szivattyú segítségével eltávolították.

Ugodon a Bakonyból lezúduló víz miatt több helyen vízátfolyások tapasztalhatóak, ezért a katasztrófavédelem arra kéri az autósokat, hogy fokozott figyelemmel közlekedjenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!