Hírek

2014.11.28. 19:00

Virágos Magyarországért: Veszprém kategóriája győztese lett

Idén is díjazták a legvirágosabb magyar településeket, az ötven ezer fő feletti kategóriában a Magyar Turizmus Zrt. turisztikai első díját Veszprém városa kapta. A fődíjat Siófok és Balatongyörök nyerte, ez két település képviseli hazánkat a 2015-ös Európai Virágos Városok és Falvak versenyén.

Osváth Sarolta

A felújított Várkert Bazárban tartott ünnepségen a Nemzetgazdasági Minisztérium és a Magyar Turizmus Zrt. közös díját Józsa Tamás, Veszprém város polgármesteri kabinetfőnöke vette át Dr. Ruszinkó Ádám turizmusért felelős helyettes államtitkártól és Dr. Faragó Pétertől, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatójától.

Dr. Faragó Péter a díjátadón

Veszprém városa 172 hektár zöldterülettel rendelkezik, a közterültekre 30 ezer egynyári virágot, 27 ezer. kétnyári virágot, és 11.ezer. hagymás növényt, valamint  az idén 641 fát és több mint 24 ezer .cserjét ültettek ki. A zsűri a díj odaítélésénél a "Veszprém Virágváros" mozgalom sikeres akcióit is elismerte, ennek keretében 1600 cserjét ültetettek el 29 helyszínen.

A Virágos Magyarországért versenyre, melynek kiemelt témája az idén I. világháborús emlékhelyek környezetének gondozottsága volt, mintegy 300 település nevezett be. A díjkiosztó ünnepségen összesen 74 települést jutalmaztak. A Virágos Magyarországért Szervező Bizottságának legmagasabb díját, az Arany Rózsa-díjat másik mellett Balatonfüred is megkapta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!