Hírek

2014.12.04. 10:48

Veszprémi választás - Hivatalosan is Kész Zoltánt támogatja az MSZP (frissítve)

Hivatalossá vált, hogy az MSZP nem állít saját jelöltet, hanem a függetlenként induló Kész Zoltánt támogatja a veszprémi időközi országgyűlési választáson - közölte az ellenzéki párt két helyi vezetője csütörtökön az MTI-vel.

Hartmann Ferenc, az MSZP veszprémi szervezetének elnöke és Gőgös Zoltán, az MSZP Veszprém megyei elnöke közleményében azt írta, szerda este döntött a veszprémi szervezet tagsága, hogy támogatják Kész Zoltán angoltanár, a "Közfelháborodás napja" veszprémi szónoka indulását "a Fidesz kétharmados parlamenti többségéről döntő" időközi választáson.

Közölték, örülnek, hogy olyan jelöltet tudnak támogatni, aki élvezi a demokratikus ellenzék szinte minden szervezetének támogatását.

A veszprémi választás országos ügy, a demokratikus ellenzék veszprémi győzelme pedig nemzeti érdek - hangsúlyozták az MSZP helyi vezetői, egyben azt kérték: a demokratikus ellenzék Kész Zoltán támogatásáról még nem nyilatkozó tagjaitól, hogy a lehető leghamarabb tegyék ezt meg.

Tóbiás József, az MSZP elnök-frakcióvezetője szerdán közölte, hogy a párt országos elnöksége a civil szervezetek által támogatott Kész Zoltán támogatását ajánlja a helyi MSZP-szervezetnek.

A MoMa is támogatja Kész Zoltán indulását

A Modern Magyarország Mozgalom (MoMa) elnöksége támogatja Kész Zoltán független jelöltet a 2015. februári veszprémi időközi választáson - közölte a tömörülés csütörtökön az MTI-vel.

Eddig a Demokratikus Koalíció, a Magyar Liberális Párt, az Együtt - A Korszakváltók Pártja és az MSZP jelezte, hogy támogatja a független jelöltet.

A Nemzeti Választási Bizottság február 22-ére tűzte ki az időközi országgyűlési képviselő-választást Veszprém megye 1-es számú egyéni választókerületében. Az uniós biztossá kinevezett Navracsics Tibor helyére választanak képviselőt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!