Hírek

2013.07.21. 09:35

VeszprémFest - Slágerről slágerre az angol popsztárral, Craig Daviddel

Veszprém – Szombaton este kitehették volna a telt ház táblát a várra, a VeszprémFest zárónapján az angol popzene egyik fényes csillaga lépett fel. Craig David koncertje a tízéves Veszprémi Ünnepi Játékok legnagyobb sikere volt.

Gajdos József

Teljesen más közönség gyülekezett a milliós lemezeladásokat produkáló korábbi „garázsművész” fellépésére, mint a VeszprémFest előző koncertjeire. Elsősorban a fiatalok voltak kíváncsiak Craig David zenéjére. Az angol popsztár előtt a tehetséges Király Linda és testvére, Király Viktor énekelt a veszprémi vár szabadtéri színpadán.

Craig David szórakoztatja a közönséget a veszprémi várban 2013. július 20-án (MTI Fotó: Nagy Lajos)

Jól tudták a rutinos koncertlátogatók, hogy mikor kell érkezniük a világsztár koncertjére, ami a meghirdetett kilenc helyett pontban fél tízkor kezdődött. Óriási visítozást csaptak a tinédzser lányok és fiúk, nagy csápolás kezdődött a színpad előtt, villogtak a fényképezőgépek és készültek a vidófelvételek. A talpig fehérbe öltözött Craig Dávid pedig kiválóan énekelt, úgy, ahogy az a lemezein hallható. Jöttek sorban a nagy slágerei a közönség hatalmas örömére. A hangosítás az előadóművészhez illően elsőrangú volt, a fénytechnika látványos, az óriási videókivetítés pedig az érseki palota két teljes falán tovább fokozta a remek hangulatot.

Háromnegyed óra után érdekes változás történt, a zenészek visszavonultak, majd betoltak a színpadra egy diszkópultot. Az énekes ugyanis újabban visszatért gyerekkori szerelméhez, a lemezlovaskodáshoz. A TS5 projektje a sztár saját otthonában kezdődött, ahol Miami legfelkapottabb partijainak adott helyet. Programja olyan népszerűségre tett szert, hogy a világ számos klubja Craig-et akarta DJ-nek a legjelentősebb partijaira. A művész sikere felkeltette a Kiss FM figyelmét, ahonnan minden vasárnap éjjel diszkósként jelentkezik.

Miami partijainak bensőséges hangulatából adott ízelítőt a veszprémi koncerten jó húsz percen keresztül. Ezalatt sok idősebb néző csalódottan távozott, viszont a Szentháromság tér átalakult egy hatalmas bulihelyszínné, aki tehette, táncolt a kiválóan összemixelt zenékre. A koncert végére aztán visszavedlett énekessé a szimpatikus fiatalember, aki a veszprémi fellépésén egy pillanatra sem állt meg, a közönséghez hasonlóan mozgott, táncolt a ritmusos, dallamos számokra. Különösen a színpad előtt álló lányok kaptak egy életre szóló élményt, a sztár többször végigpacsizott velük. Craig David zajos sikert aratott a VeszprémFesten.

 

 

Craig David az angol zenei élet legsikeresebb férfi szóló „exportcikke”. Hihetetlen, amit tízéves karrierje során elért: az Ivor Novello-díjtól a több mint 13 millliós lemezeladásig, két listavezető és 13 első tízbe kerülő slágerrel (Fill Me In, 7 Days, Walking Away, What’s Your Flava, Hot Stuff, valamint a Rise and Fall), és teltházas koncertekkel szerte a világon. Tavaly a nézők Craig Born To Do It lemezét a Music TV története második legnagyszerűbb albumának szavazták meg, közvetlenül Michael Jackson Thriller korongja mögött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!