Hírek

2017.05.23. 09:57

Veszprém megyei falugondnokok Gicen

Gic - A Veszprém Megyei Falugondnokok Egyesülete a gici faluházban rendezte meg május 17-én, szerdán közgyűlését és szakmai napját, melyen mintegy negyven fő vett részt körülbelül harminc faluból.

Laskovics Márió

A délelőtti közgyűlésen elfogadták a tavalyi beszámolót, új falugondnokok mutatkoztak be, a nyugdíjba vonulók elköszöntek, elfogadták az idei évi munkatervet, illetve alapképzésekkel kapcsolatos tájékoztatót hallhattak.

Horváth-Takács Bernadett, az Emberi Erőforrások Minisztériuma Szociális és Gyermekjóléti Szolgáltatások Főosztályának szociális szakreferense három témát is érintett előadásában
Fotó: Németh Adrienn

A délutáni szakmai nap keretében különböző előadásokat tartottak többek között a falu- és tanyagondnoki szolgálatokat érintő jogszabályváltozásokról, az étel- és betegszállítás szabályairól, valamint a falugondnokok bűnmegelőzésben betöltött szerepéről – tájékoztatott az egyesület elnöke, Schumacher Mária.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!