Hírek

2015.03.05. 19:03

Veszprém megyében is visszaszorulóban az influenza

Veszprém – Jelentősen csökkent az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók száma múlt héten, de a megbetegedési arány még a járványküszöb felett van.

Marton Attila

A figyelőszolgálatban résztvevő orvosok jelentése szerint az év kilencedik hetében mintegy 1100-an mentek orvoshoz influenzaszerű tünetekkel, vagyis a betegek száma negyven százalékkal csökkent az előző héthez képest, közölte a Veszprém Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve. A megyében egyetlen helyről, a várpalotai kórházból jelezték a betegség halmozódását. A legtöbb beteget a pápai járásban regisztrálták. A korcsoportok közötti megoszlás hasonló az előző időszakhoz képest, a fertőzöttek harmada 15 évnél fiatalabb. Az influenza miatt látogatási tilalmat rendeltek el a várpalotai Szent Donát Kórház krónikus belgyógyászati osztályán. A korlátozás továbbra is érvényben van a veszprémi Csolnoky kórház fekvőbeteg, a tapolcai Deák kórház ápolási, és a Zirci Erzsébet Kórház fekvőbeteg osztályain.

Az Országos Epidemiológiai Központ adatai szerint a hetedik hete tartó járvány miatt az ország lakosságának 4,6 százaléka fordult orvoshoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!