Hírek

2011.03.16. 15:29

Végre megújul a Dózsa tér

Veszprém - Mihalovics Péter és Halmay György önkormányzati képviselők a Dózsavárossal kapcsolatos témákról tartottak sajtótájékoztatót.

Szabó Zsuzsanna

Mihalovics Péter a 12-es választókörzetet érintő kérdések kapcsán tájékoztatott a Dózsavárosi Tanácsról, melynek tagjai a városrész nyugdíjas klubjai, civil szervezetei, valamint számos oktatási, művelődési intézmény vezetője. A képviselő elmondta, a Tanács informális találkozóinak célja a városrészben élők tájékoztatása és bevonása az őket érintő döntésekbe.

Elmondta, március 10-től kezdve a Dózsavárosi Klubkönyvtárban mindenki számára megtekinthető és véleményezhető a készülő alkotmánytervezet. A már öt évvel ezelőtt felvetődött Dózsa tér fejlesztésének ügyével kapcsolatban elmondta, kiemelt feladatként kezelik a beruházást, amelynek célja, egy szebb, élhetőbb terület kialakítása. A képviselő szólt még egy több alkalommal történő parlamenti látogatásról is, amelyre a tervek szerint két-két alkalommal, tavasszal és ősszel kerülhet sor.

Halmay György képviselő hozzátette, a Dózsa tér megújulása a költségvetésben is kiemelt helyet kap, az újonnan átadott Kertek és kolostorok projekthez hasonlóan. A lezajlott fejlesztések kapcsán megemlítette még a Veszprémvölgyi út és a Fenyves utca, valamint egyes parkok, játszóterek megújulását. Hosszú távú terveik közt szerepel a csapadékvíz elvezetésének korszerűsítése és a Pápai út rendbe tétele.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!