Hírek

2017.08.07. 17:55

Idén a bányászlángos kapta a legjobbnak járó elismerést a Rákóczi Telepi Baráti Kör várpalotai rendezvényén

VÁRPALOTA - A tavalyi kényszerű összevonás után idén már tervszerűen tartotta meg egyben a Pléhcsárda-napot és a Bogrács-partit a Rákóczi Telepi Baráti Kör.

Szabó Péter Dániel

A Pléh-Bogrács parti névre keresztelt főzőversenyre idén öt csapat nevezett, a házigazdák mellett a Thuri György Nyugdíjasklub, a tavalyi közönségdíjas Garga Pitics Team, a felsővárosi civilek, illetve a városvédők ragadtak fakanalat az elmúlt szombaton a Rákóczi Telepi Tagiskola udvarán. Finomabbnál finomabb ételek készültek, a klasszikus gulyásleves mellett például Minek nevezzelek? fantázianevű lecsós bulgurt is kóstolhattak az érdeklődők.

- A baráti kör 2009-ben alakult, s egy évre rá már meg is rendeztük az első Pléhcsárda-napunkat, tehát ez a nyolcadik alkalom, amikor együtt vagyunk így a nyár közepén. Ebből a második alkalom az, amikor a bográcspartival együtt tartjuk meg a rendezvényt - mondta el kérdésünkre Einreinhof Attila, a Rákóczi Telepi Baráti Kör elnöke.

A bányászlángos névre keresztelt finomsággal a Thuri György Nyugdíjasklub csapata nyerte a főzőversenyt
Fotó: Szabó Péter Dániel

Amíg a nevezett csapatok szakácsai a tűz körül forgolódtak, a családi délutánra látogatók tombolát vásárolhattak, illetve válogathattak a retró pult könyv- és hanglemez kínálatából. A Rákóczi Telepi Iskola udvarán felállított sátrakban a felnőtteket finom italok, a gyerekeket pedig pattogatott kukorica, fagylalt és vattacukor is várta. Népszerű volt az arcfestés, illetve az idősebbeket célzó egészségi állapotmérés, melyet ez alkalommal is a helyi Diabétesz Klub biztosított a rendezvény ideje alatt.

A Csapó Zsuzska, Kalocsa Ágnes, Bíró Péter alkotta zsűri a kora esti órákban hirdette ki a főzőverseny eredményét. Idén a már említett Thuri György Nyugdíjasklub bányászlángosa (zöldborsós raguval kínált tócsi) nyerte a legjobbnak kijáró Bográcsmester serleget. A közönségdíjat pedig a Garga Pitics Team jól sikerült csülökpörköltje érdemelte ki. Az eseményen az elismeréseket Campanari-Talabér Márta polgármester és férje, Gianfranco Campanari adta át a győztes csapatoknak.

A folytatásban a megjelentek a tombolahúzáson izgulhattak, mely alkalmával közel ötven nyeremény talált gazdára. A nap zárásaként aztán a bográcspartin visszatérő fellépőnek számító Tourmix együttes muzsikált, s táncoltatta meg a szépszámú vendégsereget.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!