Hírek

2014.09.13. 12:00

Városnapi forgatag Berhidán (képekkel frissítve)

Berhida – Polgármesterek főzőversenyével, kertbarátok savanyúság és lekvárkóstolójával, kiállításokkal és koncertekkel folytatódott szombaton a XXII. Berhidai Napok programja.

Szabó Péter Dániel

Már szombaton reggel nagy volt a sürgés-forgás a rendezvényközpontnak is beillő Bezerédi téren, ahol a hagyományos főzőversenyen a várpalotai járás önkormányzatainak csapatai vetélkedtek. Rotyogott a gulyás és a pörkölt a bográcsokban, házigazdaként még Pergő Margit berhidai polgármester is fakanalat ragadott. Közben a vállalkozó kedvűek a városnéző kisvonattal járhatták körbe a 10 éve városi címet szerzett települést vagy játszóházra mehettek a Süni óvodába, az Ady iskola tornatermében pedig a Berhidai Kertbarát Kör látványos terménykiállításán ízletes házi lekvárokat és savanyúságokat kóstolhattak a látogatók.

Sokan kíváncsiak voltak a Berhidai Kertbarát Kör kóstolóval egybekötött terménykiállítására az Ady iskola tornatermében  Fotó: Szabó Péter Dániel

Délután a képzőművészeté lesz a főszerep. A Szent Kereszt kistemplomban Frisch Gyula nyugalmazott iskolaigazgató, művésztanár kiállítására várják az érdeklődőket, a Szent László katolikus templomban pedig Holányi Julianna festményeiből nyílik tárlat.

A Bezerédi téren felállított nagyszínpadon 15 órától helyi kulturális csoportok lépnek fel, majd Badár Sándor Karinthy-gyűrűvel is elismert humorista nevetteti meg a közönséget, de a Virágos Berhida pályázat legjobbjainak díjazására is sor kerül. Este a Megasztár-győztes Király Viktor énekel, majd Marót Viki és a Nova Kultúrzenekar élő koncertje, lézer-show, valamint utcabál várja a nagyérdeműt.

Vasárnap tovább folytatódnak a városnapi programok Berhidán. A Leader zenei nap keretében többek között a Jávor Pál Nemzeti Czigányzenekar, Palya Bea énekesnő, Oláh Gergő énekes, a Bangó Margit Kossuth-díjas előadóművész, valamint a Snétberger Zenei Tehetségközpont növendékei adnak koncertet a településen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!