Hírek

2014.12.13. 16:49

Vádemelés: Fejbe ütötte az eladót a dohányboltban

Vádat emelt garázdaság vétsége miatt a Veszprémi Járási Ügyészség egy 34 éves férfival szemben, aki 2014 júliusában az egyik veszprémi dohánybolt alkalmazottját műanyag palackkal fejbe ütötte, majd a palackot az üzlet polcának dobta, mert az eladó nem szolgálta ki. Az eladó ugyanis tudta, hogy a férfi jogosulatlan személynek vásárol cigarettapapírt - derült ki a megyei főügyészség tájékoztatójából.

Kovács Erika

A vád szerint az elkövető egy barátja részére akart cigarettapapírt venni, akit az alkalmazott korábban azért nem szolgált ki, mert személyazonosító okmánnyal nem rendelkezett. A vevő az üzlet előtt tartózkodott, a nyitva maradt ajtón keresztül beszélgetett a vádlottal, így az eladó tudta, hogy az áru az övé lesz, ezért a kiszolgálást ismét megtagadta. Az elkövető ekkor kiabálni kezdett az eladóval, és a pulton lévő műanyag palackot megragadta, és azzal a nőt fejbe ütötte, majd a palackot az üzletben lévő polcnak dobta.

A bántalmazásban az eladó nem sérülést meg, de megijedt, és az üzletben lévő „pánik-gombot” megnyomva riasztotta a biztonsági szolgálatot.

A vádlottnak garázdaság vétsége miatt kell felelnie a bíróság előtt, mivel kihívóan közösségellenes és erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást, riadalmat keltsen - fogalmazott a főügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!