Hírek

2017.05.26. 12:20

Több településen útlezárás lesz szombaton

Megyei körkép – Május 27-én szombaton két verseny, a Tour de Balaton kerékpárverseny, illetve a Balatonman Kenese Triatlonverseny miatt is ajánlott lesz fokozott figyelemmel közlekedni a megyében, több helyszínen ideiglenes forgalomkorlátozással is számolni kell.

Leitner Vera

A Tour de Balaton során különböző távokat teljesítenek a kerékpárosok a Balaton körüli kerékpárúton, több megyén át, s igaz, a túra kapcsán nem történik útlezárás, ám a biciklisek miatt fokozott figyelemre lesz szükség, akikre a kerékpárúton kívül az utakon is megemelkedett számban lehet számítani a 71-es főútvonal északi-parti, Balatonedericstől Tihanyon és Balatonfüreden át egészen Balatonkeneséig tartó szakaszán.

Az ugyancsak szombatra szervezett Balatonman Kenese Triatlonverseny ideje alatt 8 órától 17 óráig teljes útlezárás lesz érvényben a 710-es főúton Balatonakarattya és Balatonfűzfő között, a Polgárdit és Balatonakarattyát összekötő, illetve a Balatonfűzfőt és Balatonkenesét összekötő úton.

Részleges lezárásra készüljenek a 71-es számú főúton, Balatonkenese belterületén (Strand–Kikötő u.–71-es út–Bakó József u.–Táncsics Mihály u.–Béri Balogh Ádám tér–Fő utca, a régi TSZ-épületig). A verseny ideje alatt az autós forgalmat mindkét irányból a 71-es számú főútra, 7-es számú útra, illetve Lepsény, Balatonfőkajár, Csajág, Küngös, Berhida, Vilonya, Királyszentistván, Litér, Balatonfűzfő felé terelik – közölte Kucsera Katalin rendőr zászlós, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense, s felhívta rá a figyelmet, hogy a Balaton északi partja felé közlekedőknek ajánlatos a verseny idején Székesfehérvárnál a 8-as számú főút irányába folytatni útjukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!