Hírek

2017.05.15. 09:10

Útlezárás volt háborús lövedék miatt a 8-ason (frissítve)

Fel nem robbant robbanószerkezetet találtak a 8-as főút szélén Hajmáskérnél hétfőn reggel, amit csak délután szállított el a Készenléti Rendőrség Tűzszerész Szolgálata, ezért teljes szélességében lezárták az útszakaszt.

Napló-információ

Úgy tudni bejelentés alapján vonult ki a főút szélére a rendőrség, majd mikor megbizonyosodtak, hogy valóban robbanószerkezetet találtak, lezárták a főutat mintegy négy kilométer hosszan. Veszprém felől a litéri elágazásnál, Várpalota irányából pedig Hajmáskérnél terelték le a forgalmat, míg a Készenléti Rendőrség Tűzszerész Szolgálatának munkatársai megvizsgálták az előtalált eszközt, és azt szállításra alkalmas állapotba helyezték.

Veszprém felől a litéri elágazásnál, Várpalota irányából pedig Hajmáskérnél terelték le a forgalmat


Itt találták a robbanószerkezetet

Egy darab, második világháborús német repeszgránát került elő, tudtuk meg az ORFK Kommunikációs Szolgálatától, amit végül Hajmáskéren, lakott területen keresztül rendőri biztosítással a szomszédos katonai lőtérre szállítottak. Itt semmisítették meg - mondta el az MH Bakony Harckiképző Központ kommunikációs tisztje..

A tűzszerész jármű az elszállított robbanószerkezetet rendőri kísérettel Hajmáskéren át a közeli katonai lőtérre szállította

Jól látszik, hogyan kísérte a két rendőrautó a tűzszerészt, biztonságos távolságot tartva a veszélyes szerkezetet szállító járműtől

Lefordultak a "0" ponti lőtérre vezető útra, mögöttük már civil járművek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!