Hírek

2013.01.04. 20:00

Újévi koccintás Tapolcán

Tapolca - Több éves hagyomány folytatásaként a Hotel Pelionban rendezte meg az önkormányzat az újévi fogadást pénteken este.

Szijártó János

A meghívott vendégeket, intézményvezetőket, gazdasági társaságok vezetőjét Császár László köszöntötte. A polgármester a jókívánságok mellett az elmúlt évet is értékelte. Mint mondta, 2012-ben stabilan gazdálkodott az önkormányzat, a működéshez hitelt nem vettek fel. Hangsúlyozta, hogy biztonságosan működött a város, kötelez és vállalt feladatot a közel 5 milliárdos költségvetéssel megnyugtató módon megoldotta. Tavaly mintegy 200 millió forint adóbevétel gyarapította a város kasszáját, amit külön megköszönt a polgármester a helyi, környékbeli cégeknek, vállalkozóknak. Kiemelte, az idei fejlesztések során a pályázatok minél nagyobb arányú bevonására törekszenek, ahogy az történt a korábbi években is.

(Fotó: Penovácz Károly)

Császár László beszélt még az önkormányzat idei szerepének változásáról is, ami a járási hivatalok elindításával függ össze. A tapolcai járás harminchárom települést fed le, a város pedig törekszik arra, hogy jól működő központja legyen a térségnek. A beszédben szólt a polgármester a város adósságának állami átvállalásáról, amelynek pontos paraméterei február végére lesznek ismertek Tapolca esetében. A polgármester szólt a várost érintő egészségügyi átalakításról is, amit a hatékonyságnövelés, a színvonal emelése jegyében végeztek el, beleértve az ügyeleti rebdszer változását és a kórház struktúraváltást is. Az újévi fogadáson Lasztovicza Jenő országgyűlés képviselő is kifejezte jókívánságait.

Címkék#Tapolca

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!