Hírek

2017.03.29. 20:13

Új rendelet: Házasság bárhol, bármikor

Devecser - Bővültek a házasságkötési ceremónia lehetőségei a településen, amelyet a képviselő-testület önkormányzati rendeletben szabályoz.

Penk Tímea

A hivatali helyiségen kívüli, valamint a hivatali munkaidőn kívül történő házasságkötések és bejegyzett élettársi kapcsolatok létesítésének, engedélyezésének szabályairól és díjairól alkotott rendeletet a testület. Ennek értelmében tízezer forintot kell fizetni a hivatali időn és helyiségen, azaz a kastélykönyvtáron kívüli anyakönyvvezetői tevékenységért. Nem kell a díjat megfizetni, ha az eltérő helyszínt és időpontot rendkívüli körülmény, például az érintett egészségi állapota indokolja.

Fotó: Penk Tímea

A hivatali helyiségen és időn kívüli anyakönyvvezető tevékenységet egy nyomtatvány kitöltésével lehet igényelni, a díjat előre kell megfizetni.

Az anyakönyvvezetőt a hivatali munkaidőn túl végzett tevékenységérét a törvényben meghatározott szabadidő vagy különdíjazás illeti meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!