Hírek

2013.09.09. 14:27

Új kulturális központ Veszprémben

Közel kétszázan dolgoznak a Hangvilla építésén, az egykori Séd mozi épülete a nagyterem mellett három próba- és két kamaratermet, valamint egy konferenciatermet is magába foglal.

Marton Attila

A közel nyolcezer négyzetméteres épület Brusznyai út felőli oldalának földszintjén kávézó és étterem, első és második emeletén kétszintes kamaraterem, míg a legfelső szinten konferenciaterem lesz, mondta a Naplónak Bélafi László, az egyik beruházó cég ügyvezetője.

Az egykori mozi nagyterme helyén 450 személyes hangversenytermet építenek: a hajdani vetítőteremhez képest meredekebben emelkedik a nézőtér, nagyobb a belmagasság, valamint erkélyek és páholyok is helyet kaptak a teremben. Utóbbiak nem csupán kényelmi szempontokat szolgálnak, hanem a kiváló akusztika miatt is szükséges megtörni a teret, az akusztikai tervezés valamennyi teremnél kiemelt szerepet kapott, tette hozzá Bélafi László.



Bélafi László azt is elmondta, a nagyterem hang- és fénytechnikája világszínvonalú lesz, a zenekari árok mozgatható, a nézőtér pedig egy szintbe hozható, így például bálok megtartására is alkalmas lesz. A Kórház utcai oldalon a Mendelssohn Kamarazenekar, Veszprém Város Vegyeskara és a Pannon Várszínház próbatermei kaptak helyet. A mínusz első szinten a teljesen megújuló és kibővített ifjúsági szórakozóhely, az Expresszó található majd. A Hangvilla mellett egy 48 férőhelyes parkolót is kialakítanak.

A Pro Veszprém Kft. ügyvezetője, Ferenczy Gábor a Hangvilla építési munkálatairól elmondta, jelenleg párhuzamosan végzik a homlokzaton a hőszigetelést és a nyílászárók beépítését, az épületgépészeti vezetékek (víz, csatorna, szellőzés, fűtés) szerelését, valamint a gipszkarton falak és álmennyezetek készítését. Emellett a hidegburkolás és a festési előkészítés munkálatai is zajlanak, hamarosan pedig megkezdődik a külső tereprendezés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!