Hírek

2014.08.27. 12:59

Új kosárlabdacsarnok a régi tornateremből

Balatonfüreden az önkormányzati intézményellátó szervezet működtetésében lévő oktatási intézményekben több jelentős felújítási munka zajlott a nyári szünetben, tudtuk meg Fülöp Tibortól, a szervezet igazgatójától.

Győrffy Árpád

A mindenhol elvégzett tisztasági meszeléseken kívül a református iskolában egy tantermet kompletten felújítottak, a Radnóti iskolában egy elsős osztály kapott új bútorokat és felújították a tanári asztalokat. Felújították mindenhol az ebédlőket is, az Eötvös iskoláé teljesen új lett. 

A füredi járás többi állami fenntartású iskolájában az évente kötelezően elvégzendő festési, meszelési munkát végezték el, tudtuk meg Szabó Lajostól, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK) járási igazgatójától.

Alsóörsön  szokásos meszelés végezték el a református általános iskolában, nagyobb felújításra most nem került sor, mondta Hebling Zsolt polgármester. Az iskolának korábban padokat és digitális táblákat vásároltak.

Csopakon a református általános iskola tornatermének északi oldalát szigetelték, a többi résznél pályázati támogatásra várnak, tudtuk meg Ambrus Tibor polgármestertől. Mint elmondta, az iskolaépületen korábban már elvégezték a szigetelést.

Az építők a kosárcsarnok új részének tetőszerkezetét emelik be darukkal
(Fotó: Győrffy Árpád)

A térség legnagyobb oktatáshoz kötődő beruházása Balatonfüreden a Szent Benedek iskolában zajlik. A nagyon rossz állapotú tornateremből egy nemzetközi szabványoknak megfelelő kosárlabdacsarnokot alakítanak ki, amiben utánpótlás bajnokságokat is lehet majd rendezni.

Mint Szigethi Csaba igazgató elmondta, a közel háromszázmillió forintos beruházás költségeinek 70 százalékát egyes vállalkozások erre a célra felajánlható társasági nyereségadójából finanszírozzák. A többi pénzt az iskolát fenntartó Pannonhalmi Bencés Apátság és a város önkormányzata közösen állja.

A pálya mellé az északi oldalon lelátót is építenek mintegy 100 férőhellyel. A nyugati oldalon konditeremmel és a működéshez szükséges kiszolgáló helyiségekkel bővítik a korábbi építményt.

A kivitelező a város saját cége, a Gótika Kft. Az építkezést a tervek szerint jövő március 19-ig fejezik be. Addig a gyerekek a műfüves pályákon, az udvaron és más szükségmegoldásokat használva tornásznak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!