Hírek

2015.03.31. 12:25

Új házat és kifutót kaptak Pablóék (fotókkal)

Veszprém – Európa bármelyik részében megállná a helyét a jelenleg is zajló fejlesztéssorozat után a veszprémi állatkert, hangzott el az új orrszarvúház és a hozzá tartozó előkifutó bejárásán kedden.

Marton Attila

Török László igazgató elmondta, az orrszarvúk a legnépszerűbb állatkerti állatok közé tartoznak, Pablo nevét szinte minden kisdiák ismeri. A fejlesztés során a legfőbb cél az volt, hogy az új ház megfeleljen a legmodernebb állatkertészeti és turisztikai elvárásoknak. Hozzátette, a belső kifutóban a látogatók az időjárástól függetlenül láthatják egy üvegfalon keresztül a szavannakifutó állatait.

A komplexum 900 négyzetméter alapterületű, amelyhez egy külső kifutó is tartozik. Utóbbira azért volt szükség, mert az állatkert két orrszarvúbikája, Pablo és Rafiki nem tarthatók együtt, harcolnának egymással a két nőstény, Rebeka és Naruna kegyeiért. Az elkészült létesítményben az afrikai antilopokat, a zebrákat és a négyfős szélesszájú orrszarvúcsapatot helyezik el. A tesztüzem befejezése után rövidesen látogatható lesz a létesítmény, ám a szavannakifutón jó időben természetesen most is láthatók az állatok.

Porga Gyula polgármester kijelentette, akik az elmúlt egy évben nem látogattak az állatkertbe, most egy teljesen megújult állatkertet találnak. Hozzátette, a fejlesztéseknek köszönhetően közelebb lehetnek a látogatók az állatokhoz. Emlékeztetett, az intézmény történetének legnagyobb fejlesztése egy évvel ezelőtt kezdődött el.

Ősszel átadták az elefántházat, április közepén pedig a vizes élővilágot bemutató létesítmények, a fókák és pingvinek kifutója nyílik meg a látogatók előtt, majd májusban Madárröpde kerül átadásra, ahol Dél-Amerika állatvilága, többek közt flamingók és skarlát íbiszek is láthatók lesznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!