Hírek

2014.09.21. 11:25

Új faházat adtak át a nagyvázsonyi sporttelepen

Nagyvázsony – Többfunkciós faházat adtak át ünnepélyesen vasárnap a nagyvázsonyi sporttelepen. A pályázati forrásból, helyiek összefogásával megvalósult fejlesztés egyszerre szolgálja majd a futballistákat és a korcsolyázókat.

Horváth Gábor

A hivatalos átadó alkalmából Mészöly Kálmán is ellátogatott a településre. A több mint hatvanszoros volt válogatott futballista, szövetségi kapitány, edző, jelenleg a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) tanácsadója elmondta: nagyon örül, hogy eljöhetett erre a gyönyörű településre, ahol korábban eddig csak egyszer járt.

„Mindenünk a foci” - fogalmazta meg a labdarúgással foglalkozó helyiek jelmondatát Hutvágner Adél, a Nagyvázsonyi Kölyök- és Ifjúsági Sportegyesület vezetője, aki megnyitotta az átadót és családi sportnapot.

- Csak gratulálni tudok a vázsonyiaknak, akik megmutatták, hogy összefogással nagy dolgok vihetők végbe. Az egész országban folyamatosan épülnek, szépülnek a futballpályák és az azokhoz tartozó infrastruktúra is egyre bővül. Jó lenne, ha labdarúgásunk is erre a szintre emelkedne – fogalmazott Mészöly Kálmán, hozzátéve: jó szórakozást és egészséget kíván a jövőben közösségi helyként, öltözőként, melegedőként és raktárként is funkcionáló faház használatához.

Mészöly Kálmán biztatta a megjelent fiatalokat is. A Kelemen Miklós edzette nagyvázsonyi focipalánták mellett Halimbáról érkeztek ifjú labdarúgók, a megnyitót követően mindannyian egyszerre rúgták a bőrt a füves futballpályán. A nagy játéktér mellett immáron évek óra egy kisebb, körbekerített salakos pálya is a focisták rendelkezésére áll, utóbbit telente egy nagyon népszerű kezdeményezés keretében korcsolyapályaként hasznosítja a település.

Nagyvázsony polgármestere, Vigh-Krupla Orsolya a beruházással kapcsolatban kiemelte a civil szervezetek, a helyi vállalkozók és az önkormányzat összefogását. Azt az együttműködést és közös munkát, amely a nagyvázsonyiak érdekeit szolgálja. Elmondta, bízik benne, hogy a helyiek, különösen a gyermekek örömére szolgál majd a fejlesztés.

A faház megépítésére a Nagyvázsonyi Településfejlesztési Közalapítvány nyújtott be pályázatot. Szombati József elnök megköszönte mindazok segítségét, akik részt vettek a munkában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!