Hírek

2017.03.22. 17:46

Nyugdíjas orvos vesztette életét a lángokban

A tűzgyújtási tilalom ellenére gaznövényt és elszáradt nádat égetett az idős küngösi férfi, aki szerdán a háza mellett keletkezett tűzben hunyt el.

– Szerdán fél egy után érkezett a bejelentés, hogy Küngösön kigyulladt a nádas. A helyszínre a péti hivatásos tűzoltók érkeztek ki egy gépjárműfecskendővel és egy vízszállítóval, ők kézi szerszámokkal hamar eloltották a ház közelében keletkezett tüzet – közölte Helt Ákos tűzoltó törzsőrmester, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője, aki hozzátette, a Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat vizsgálja az eset további körülményeit.

A nyugdíjas orvos életét vesztette a balesetben. A rendőrség megerősítette a halálesetet. Az ügy körülményeit A Balatonalmádi Rendőrkapitányság közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálja, tudtuk meg Orosz Katalin rendőr őrnagytól, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivőjétől.

– Az erdő- és szabadtéri tüzek szempontjából a tavasz a legveszélyesebb időszak, ilyenkor Magyarországon évente több ezer tűz keletkezik. A belterületi hulladékégetés – amennyiben más jogszabály ettől eltérően nem rendelkezik – tilos! Kerti zöldhulladék égetésre csak ott van lehetőség, ahol ezt önkormányzati rendelet megengedi –  hívta fel a figyelmet Helt Ákos szóvivő, s elmondta, fontos, hogy ilyenkor kiemelten figyeljünk a környezetünkre, egymásra, hogy elkerüljük a bajt.

Amennyiben tűzeset következik be, azonnal kérjen segítséget a 112-es központi segélyhívó telefonszámon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!