Hírek

2017.05.09. 16:34

Túl fiatalok voltak a szexhez

TAPOLCA, VESZPRÉM - Szexuális erőszak miatt a tapolcai bíróság letöltendő börtönbüntetésre ítélt egy fiatalt, akit a törvényszék „hozott ki” a börtönből.

Mátételki András

Egy Sümeg közeli településen lakó, akkor 17 éves vádlott 2013 nyarán megismerkedett egy kislánnyal, aki még nem töltötte be a 12. életévét. A fiatalok között rövidesen szerelem szövődött, amiből szexuális kapcsolat is lett.

A tárgyaláson teljesen egyértelművé vált, hogy a lány beleegyezett az intim együttlétbe, erőszakról szó sem volt. Egy esztendővel később a vádlott 18 éves lett, aki ekkor már tudta, hogy szerelme még ekkor sem volt 12 éves. Ennek ellenére több alkalommal ismételten ágyba bújtak, amit a törvény tilt ebben a korban.

A Tapolcai Járásbíróság szexuális erőszak büntette miatt a fiatalembert két év szabadságvesztésre ítélte. A törvényszék viszont jogerősen úgy döntött, hogy a börtönbüntetést öt esztendőre felfüggeszti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!