Hírek

2014.11.27. 12:14

Tört-zúzott és a kertben landolt az autó

Gyulafirátót - Egy gyulafirátóti ház kertjébe hajtott egy autós. Frontális ütközést akart elkerülni úgy, hogy elrántotta a kormányt és kidöntötte a sarokház kapuját.

Prevics Éva

Az autó Gyulafirátót belterületén a főúton haladt nagy sebességgel, mikor előzésbe kezdett. Későn vette észre a vele szemben szabályosan haladó járművet. Az előzésbe kezdett kocsi vezetője elrántotta a kormányt, hogy elkerülje a frontális ütközést, és kidöntötte a kereszteződésben álló sarokház kerítését.

"'A lányom átszólt a másik szobába, hogy egy nagy durranást hallott" - idézte fel a történeteket a Naplónak Ambrus Gyula, a ház tulajdonosa. A család otthon volt a történtek idején. Mikor a zaj után kimentek a kertbe, azt látták, hogy egy összetört autó áll az udvaron. A kocsit egy fiatal férfi vezette, mellette egy fiatal nő ült.

 

Ambrus Gyula háza a főút mellett, a Zirci és a Kastély utca kereszteződésénél áll. A főút Győr felé vezet, és nagy forgalmat bonyolít le. Az autósok rendszerint nagy sebességgel hajtanak a széles szakaszon, ahol egy zebra biztosítja az átkelést a gyalogosoknak. Ambrus Gyula szerint ez nem elég, körforgalomra vagy forgalomirányító lámpára lenne szükség, amíg valamelyik nem lesz, addig a járművek ugyanúgy száguldoznak majd itt.

- Az önkormányzat évek óta tervezi a szakasz biztonságossá tételét - mondta a Napló megkeresésére Czaun János, a városrész önkormányzati képviselője. - Erre azonban egyelőre nincs pénz. A körforgalom nem fér el, a lámpás kereszteződés kialakítása pedig legalább ötmillió forintba kerülne. Tavaly egyébként az önkormányzat sebességmérő berendezést helyezett ki a forgalmas útra, hogy ezzel is visszatartsák az autósokat a gyorshajtástól. A terület egyébként nem önkormányzati út, hanem a Közútkezelő gondozása alatt áll.

Ambrus Gyulának nincs szerencséje a forgalmas kereszteződésben álló sarokházával, néhány éve egy busz is a kertjében állt meg. A ház tulajdonosának elmondása szerint, akkor a főútra kanyarodó busz feltehetően nem adott elsőbbséget az ott haladó rönkszállítónak és az ütközés következtében a szabályosan haladó jármű Ambrus Gyula házának kertjébe repítette a buszt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!