Hírek

2014.04.18. 08:23

Tömegverekedés a kutyatelepnél

Veszprém - A Veszprémi Járási Ügyészség garázdaság és testi sértés miatt emelt vádat engedély nélkül működtetett kutyatartó telep tulajdonosa és több személlyel szemben, egy tavaly nyáron történt verekedés miatt.

Kovács Erika

A főügyészség elmondta: a vád szerint az egyik állatvédő szervezet régiós vezetője a kutyák rossz tartási  körülményeiről értesült, ezért megszervezte megmentésüket, ezért 12-en elmentek az érintett Pétfürdő melletti ingatlanhoz. A terület tulajdonosa ott 28 kutyát tartott, ellátásukra két személyt alkalmazott, akik az állatvédők érkezésekor is a telepen voltak. A mentés szervezője telefonon kérte a tulajdonost, hogy menjen a helyszínre. Közben a telepről több  kölyökkutya kiszökött, akiket az állatvédők gépkocsijukba tettek.

A helyszínre érkező tulajdonos miután ezt megtudta, a kocsihoz ment, a nőt szidalmazta, fejét a kocsiba ütötte, félre lökte, az autóból kivette az állatokat és segítőjének átadta. A nő segélykérésére több állatvédő odament, a tulajdonost lefogták, ütötték, rúgták. A tulajdonosnak segítő férfi a kölyökkutyákkal visszaindult a telepre, az állatokat több állatvédő is próbálta elvenni. A kiérkező hatósági állatorvos a  kutyákat egészségesnek, jól tartottnak találta, kutyaviadalra utaló körülményeket nem tapasztalt. A kutyák szabálytalan elhelyezése miatt hatósági eljárás indult, a kutyák gazdáját figyelmeztették.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!