Hírek

2015.03.06. 18:45

Tombol a lottóláz!

Körkép - Ahogy halmozódik a nyeremény összege, egyre jobban uralkodik el az országon a lottóláz.

Heffler Péter

Valószínűleg sokan gondolkodtak már azon, hogy ha csak egy napot is lehetne utazni az időben, akkor a másnapi lottószámok felírásához biztos vinnének magukkal tollat és papírt. Nos, a mostani nyeremény, a 2 898 millió forint ha nem is a legnagyobb a lottózás történetében, ugyanis 2003-ban egy szerencsés több mint ötmilliárdot vihetett haza - biztos sokakat sarkallt ábrándozásra. A Szerencsejáték Zrt. szerint hasonló összegű nyeremény esetén és különsorsolásos akciók alatt jellemzően nő a játékkedv. Vagyis míg hetente átlagosan kb. 3 3,5 millió alapjáték érkezik be, halmozódás idején emelkedik a szelvények darabszáma. A mostani nyeremény tavaly szeptember óta gyűlik.

Magyarné Simon Magdolna sem hagyhatta ki a lehetőséget, Viktória nevű kislányával együtt tippelt
Fotó: Balogh Ákos

A lottózókban nem csoda, hogy megnő ilyenkor a forgalom. Bár vannak, akik a nyeremény mértékétől függetlenül adnak fel szelvényt. Például Schwarcz Józsefnére sincs hatással a lottóláz. – Általában ugyanazokkal a számokkal játszom, szinte minden héten. Bármilyen nyereménynek örülnék, nem csak a három milliárdnak – mondta Schwarcz Józsefné.

Magyarné Simon Magdolna nem vallja magát nagy szerencsejátékosnak, de ekkora nyereménynél ő sem hagyhatta ki a lehetőséget. – Teljesen alkalom szüli, mikor adunk fel szelvényt. Ritkán játszunk, és legyen ötös-, hatoslottó, esetleg skandináv lottó, mindig más számokat teszünk meg – mondta Magyarné, aki ezúttal Viktória nevű kislányával és férjével együtt tippelt. A kérdésre, hogy mire költenének közel hárommilliárd forintot azt válaszolták, hogy még nem gondoltak bele.

Érdekességképpen, az összegből például négy darab Aston Martin Vulcant, öt-hat luxusvillát a Balaton partján, vagy éppen közel tízezer évig tartó Napló-előfizetést vásárolhatna magának a nyertes.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!