Hírek

2014.08.27. 10:36

Több százan keresik Nagy Kristófot a Csikódombi erdőben

Szeretnék ott lenni, ahol senki nincs, ahol egyedül lehetek! Ezt mondta gyakran a fiam, de azt nem tudom, miért? Nagyon várjuk haza, se éjjelünk, se nappalunk az eltűnése óta! – mondta szomorúan szerdán az eltűnt Kristóf édesanyja.

Kovács Erika

Nagyné Kovács Violetta, az édesanya is ott volt szerdén reggel a csikódombi erdőben, ahol a keresést megkezdték. Az asszony nagyon meghatódott azon, hogy tömegek mozdultak meg fia felkutatására. A keresők között volt Nagy Sándor, az édesapa is, aki az egyik csapat vezetője is volt egyben, valamint Czégai Nikoletta, a fiú barátnője, aki nagyon elkeseredett a történtek miatt. Több százan találkoztak a lapunkban is közzétett időpontban az ajkai hotel épülete előtt. Rokonok, speciális mentők, ismerősök, munkatársak, akik együtt éreznek a családdal és velük együtt aggódnak a fiúért. Rövid megbeszélés után a csikódombi telefonátjátszó toronyhoz mentek, ahol a nyolc-tíz személyből álló csoportok egymás mellett állva, élükön egy vezetővel, fésülték át az erdőt és annak környékét.

 

 

A kutatást Sinka Vivien vezetésével az Együtt az Eltűnt Gyermekekért Alapítvány szervezte azokon a helyszíneken, amelyeket Kristóf mobiltelefonjának cellainformációja jelzett. A különleges mentőalakulatokat a Balassagyarmatról érkezett Cserhát Különleges Mentőcsoport toborozta Juhász Zoltán vezetésével, nemzetközi mentőkutyavizsgát szerzett németjuhászokkal, Heróval, Chuckkal, valamint speciális alpineszközökkel, drónokkal, hőkamerával, nyomkövető eszközökkel, búvárfelszereléssel, quadokkal, speciális terepjárókkal. Keményen dolgozott az erdős, nehezen járható terepen a magyarpolányi Kulcsár József is, aki a világon már számos mentőakcióban vett részt képzett kutyájával, Landonnal. Sportrepülőgéppel is átnézték a területet, Ajkától harminc kilométeres távolságban. Kutatta az augusztus 18-án eltűnt 25 éves fiút mások mellett a kolontári Hartman Ferenc vezette Vaskacsa Sportegyesület, a Karancs Mentőszolgálat Szarvas Sándor vezetésével, kereste a katasztrófavédelem, valamint a Vöröskereszt is a fiú kedvenc biciklizőhelyeinél, Úrkút közelében és a Kab-hegynél is. Nagy Kristóf közgazdász végzettséggel mérnökként dolgozik egy ajkai cégnél. Kiegyensúlyozott családi körülmények között él, szenvedélye a kerékpározás, előfordult, hogy naponta nagyobb távolságot is megtett kedvenc kétkerekűjével, amelyet eltűnésekor is magával vitt. Szívesen sportolt, sokat edzett, gyúrt, kisportolt, életerős megjelenése ennek is köszönhető. Édesanyja azt mondta, hogy mindig elégedetlen volt önmagával, ő hiába próbálta meggyőzni az ellenkezőjéről.Kristófot késő estig még nem találták meg.

Kapcsolódó cikkek:

Speciális kereső kutyákkal kutatnak Nagy Kristóf után

Kutyákkal és drónokkal is keresik Nagy Kristófot

Nagy Kristófot keresik a Csikódombon

Ki látta Nagy Kristófot?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!