Hírek

2013.04.20. 19:02

Természetközeli élmények

A Magas-Bakony talán legszebb részébe, az országos hírűen szép Cuha-patak völgyének vadregényes sziklaszurdokába indította természetjáró különvonatot szombaton.

Tremmer Tamás

Ismét túrázok népesítették be a Cuha-patak völgyét, miközben a 11. számú vasútvonal forgalmát is élénkítették. A Fejér Megyei Természetbarát Szövetség a Bakony és Balaton Térségi Turisztikai Nonprofit Kft.-vel és a Magyar Turizmus Zrt. együttműködésében a Budapest Déli pályaudvar – Székesfehérvár – Veszprém – Zirc – Porva-Csesznek – Vinye – Bakonyszentlászló útvonalon közlekedő természetjáró különvonatot indított szombaton.

 

A szervezők hétféle, különféle erősségű és hosszúságú túraútvonalra invitálták a kirándulókat, így a fiatalok és idősek egyaránt találhattak kedvükre valót. A Bakony és Balaton térséget általában a lassú turizmus élménykínálata jellemzi: az ide látogatók számára megszűnik a mindennapok rohanása, ugyanis a változatos kulturális és természeti örökség, a vidék nyugalma kikapcsolódást nyújt számukra.

 


Felfedezhetik a Bakony rejtett kincseit, kapcsolatba léphetnek a vendégszerető vidéki lakosokkal és megízlelhetik jellegzetes ételeiket, hogy mind testben, mind lélekben felfrissülve térjenek haza. Szerencsére a jó idő is a kegyeibe fogadta a túrázókat, így mindenki élményekben gazdag napot tölthetett a Bakonyban. A kirándulók nem feledkeztek meg a vasút építőiről sem, Zircen illetve Bakonyszentlászlón a vasút emléktáblájának ünnepélyes megkoszorúzásával rótták le kegyeletüket a kivitelezők előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!