Hírek

2013.04.30. 11:36

Teljes erővel dübörög a VEN

Kis túlzással a feje tetejére állították a megyeszékhely belvárosát a Pannon Egyetem hallgatói, akik a jubileumi, 25. VEN egyik legjelentősebb eseményére: a diákrektori címért versengő csapatok nagy bevonulására érkeztek kedden délben az Óváros térre.

Szabó Péter Dániel

Ugyan az egyetemi napok már kedden hajnalban a kortesdalfesztivállal kezdetét vette az egész héten át tartó programsorozatnak otthont adó Wartha Vince utcai felső kampuszon, ám az igazi, látványos nyitány minden évben a bevonulás, amelyet ezúttal is több százan néztek a helyszínen.

Jókedvű ősmagyarokat személyesítenek meg a VENfoglalás csapat tagjai (Fotó: Szabó Péter Dániel)

A fiatalok mellett a járókelők és a veszprémi várba tartó turistacsoportok is mosolyogva tapsoltak a jelmezekben parádézó egyetemistáknak. Az egyetemi pom-pom lányok férfiszemeket vonzó bemutatóját követően ugyanis sorban érkeztek a csapatok. A varázserejű koboldokat megszemélyesítő Luck’n’Roll, az ősmagyarokat rejtő VENfoglalás, az óvodás kisgyermeknek öltöző és a veszprémi Nárcisz ovi apróságaival kiegészülő GyerekVENőrző, a görög mitológia hőseit mintázó HELLász és a bajor ifjakat megszemélyesítő HóVENTróger csapat.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!